Trainer José Riga wuift Standard uit

© Belga

Rouches moeten voor volgend seizoen op zoek naar nieuwe hoofdcoach

José Riga bevestigde het nieuws, dat eerder door de krant Le Soir was gemeld, na de 3-0 nederlaag in en tegen Anderlecht op de laatste speeldag van play-off 1.

“Het is een belissing die ik in onderling overleg maar uit mijn initiatief met de club genomen heb,” aldus Riga. “Het moest normaal gezien pas maandag bekend raken, of toch tenminste na de wedstrijd tegen Anderlecht. De redenen van mijn vertrek doe ik maandag pas uit de doeken. Ik weet dat men waarschijnlijk alleen onze slechte prestaties tijdens de play-offs zal onthouden, maar we mogen niet vergeten dat de reguliere competitie als vierde beëindigden en in de Europa League pas in de achtste finales uitgeschakeld werden”.

Geen Europees ticket

Door het verlies tegen Anderlecht, en de zege van AA Gent tegen RC Genk (3-1) grijpt Standard naast de vierde plaats in de stand en het bijhorende dubbele barrageduel tegen de winnaar van play-pff 2, met als inzet een Europees ticket.

José Riga was begin dit seizoen in dienst gekomen bij Standard en had een tweejarig contract getekend bij de Luikse club. Enkele weken geleden had Standard-voorzitter Roland Duchâtelet nog bevestigd dat Riga ook volgend seizoen aan het roer zou staan bij de club. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content