Trainer Beerschot-Wilrijk wimpelt oefenderby tegen Antwerp af

© BelgaImage

Urbain Spaenhoven, de trainer van vierdeklasser Beerschot-Wilrijk, bevestigt dat er onlangs sprake was van een vriendschappelijke match tegen stadsrivaal Antwerp. ‘Maar ik vind het geen goed idee om heel onze voorbereiding af te stemmen op een prestigeduel.’

“In financieel opzicht is zo’n oefenmatch tegen Antwerp een goed idee”, zegt Spaenhoven aan Sport/Voetbalmagazine. “Maar op sportief vlak lijkt me dat niet opportuun. Ten eerste start Antwerp in de tweede klasse enkele weken vroeger aan het nieuwe seizoen dan wij; qua opbouw maakt dat een serieus verschil. Daarnaast is onze voorbereiding al perfect gepland en zit die helemaal vol.”

Prestigeduel

De trainer van Beerschot-Wilrijk vindt ook dat zijn club bij een oefenderby tegen Antwerp meer te verliezen dan te winnen heeft. “Zo’n wedstrijd ligt héél gevoelig bij de fans en de entourage”, zegt hij. “De mensen zouden verwachten dat wij onze voet naast die van een tweedeklasser zouden zetten. En ik zeg niet dat we dat niet kunnen, maar ik vind het geen goed idee om heel onze voorbereiding af te stemmen op een prestigeduel. Welk belang heeft een zege tegen Antwerp als we even later het seizoen op een slechte manier starten? En welke impact zou een verlies hebben op alle positieve zaken die nu rond Beerschot-Wilrijk worden opgebouwd?”

Beker In een andere context ziet Spaenhoven zo’n match tegen de stadsrivaal wel zitten. “Wie zegt dat we in de beker van België niet uitgeloot worden tegen Antwerp?”, aldus de trainer van Beerschot-Wilrijk. “Dat zou een heel ander verhaal zijn; dan is zo’n wedstrijd wel ingepland én een echte sportieve uitdaging. Dat zou fantastisch zijn. Dan zouden ze bij Antwerp uit hun pijp moeten komen.”

Het is van 18 juli 2010 geleden dat de twee Antwerpse voetbalclubs met de grootste aanhang nog eens tegenover elkaar stonden. Die dag versloeg Antwerp op de Bosuil het toenmalige Germinal Beerschot met 1-0.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content