Top 4 van wereldranglijst lonkt voor Rode Duivels

© ImageGlobe

Michel D’Hooghe, Belgische vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, bevestigt dat België reekshoofd is bij de loting voor het WK 2014 in Brazilië.

Michel D’Hooghe, Belgisch vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van de Wereldvoetbalbond FIFA, bevestigt dat België reekshoofd is bij de loting voor het WK 2014 in Brazilië. De Rode Duivels zijn nu nog zesde op de FIFA-ranking maar kunnen na winst tegen Wales nog naar plaats vier of zelfs drie stijgen.
Michel D’Hooghe was zondagavond telefonisch te horen in het VTM-programma Stadion. Daar vertelde hij onder meer dat het nu 100 procent zeker is dat ons land bij de WK-loting als reekshoofd zal beschouwd worden, en dus kan rekenen op het ontwijken van de traditionele grote voetballanden.

Hij liet er geen twijfel over bestaan, toen hem gevraagd werd of België zich mag opmaken voor pot 1 bij de loting. ‘Veertien dagen geleden hebben wij met het Uitvoerend Comité een vergadering gehouden, waarbij de WK-loting één van de agendapunten was. Toen hebben wij beslist dat vorige WK’s niet in rekening worden gebracht om te bepalen welke landen reekshoofd zijn. De enige parameter zal de FIFA-ranking van 17 oktober zijn.’

Dat betekent dat België zeker reekshoofd is. Ons land staat momenteel nog op plaats zes, maar kan na winst tegen Wales dinsdag nog naar plaats vier, of zelfs naar plaats drie stijgen. ‘Alle andere scenario’s mogen van tafel geveegd worden’, besloot D’Hooghe. ‘Wij zullen reekshoofd zijn.’ (Belga/KVDA)
De top 10 van de huidige FIFA-ranking:
1. Spanje 1514 punten

2. Argentinië 1263

3. Duitsland 1261

4. Italië 1199

5. Colombia 1180

6. België 1159

7. Uruguay 1126

8. Brazilië 1067

9. Nederland 1058

10. Kroatië 1051

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content