Top 10 van de 26e speeldag

© Belga Image

Welke spelers kleuren de 26e speeldag in de Jupiler Pro League? Onze top 10.

1. Seth De Witte (KV Mechelen) : onwrikbaar in de duels, de Mechelse rots in de branding, ook toen Anderlecht aandrong. Daarnaast ook de auteur van de assist die Veselinovic toeliet de gelijkmaker te scoren.

2. Matz Sels (AA Gent) : net voor de rust een mirakelredding op een poging van Marcq, in de toegevoegde tijd de puntenpakker van dienst met een gestopte elfmeter. Heerste in zijn strafschopgebied, ook op hoge ballen.

3. Faysel Kasmi (Lierse) : opnieuw goed voor een mooie goal en een sterke prestatie. Verpersoonlijking van het enthousiasme en het talent van de ‘academiens’ bij Lierse.

4. Thomas Buffel (Racing Genk) : vroegste doelpunt van het seizoen, als zo vaak de bedrijvigste en gevaarlijkste Genkenaar.

5. James Troisi (Zulte Waregem) : bewees weer zijn meerwaarde voor Essevee. Scoorde voor de vierde keer (op vijf goals) dit seizoen met een schot van buiten de zestien meter, geen speler doet beter in de Jupiler League.

6. Wouter Corstjens (Waasland-Beveren) : bijzonder gretig en sterk geconcentreerd, verloor nagenoeg geen enkel (kopbal)duel van Santini. Kan met zijn onverzettelijkheid een troef vormen in het degradatiegevecht.

7. Hannes Van Der Bruggen (AA Gent) : de organisator van de Buffalo’s, bleef heel rustig in balbezit, bepaalde met Kums het tempo van de wedstrijd en voetbalde sober.

8. Wouter Biebauw (KV Mechelen) : moet na dit seizoen vertrekken bij KV Mechelen (en vond al onderdak in Oostende), maar liet in het Astridpark zien dat KVM hem misschien te vroeg afschreef.

9. Boban Bajkovic (Lierse) : in een ploeg die tegenwoordig vooral bevolkt wordt door jonge vaardige voetballer(tje)s, vormt Bajkovic het ervaren slot op de deur bij Lierse.

10. Nill De Pauw (Lokeren) : zeer balvast en met vlagen ook gevaarlijk tegen Club Brugge. Maakt wel niet altijd de juiste keuzes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content