Top 10 van de 18e speeldag

© Belga Image

Welke spelers gaven de achttiende speeldag in de Jupiler Pro League kleur? Onze top tien.

1. Kevin Vandendriessche (Moeskroen-Péruwelz) : maakte twee onhoudbare goals in de eerste tien minuten tegen de landskampioen. Franse box-to-box-speler die uitstekend infiltreert en ook strooit met splijtende dieptepassen.

2. Teddy Chevalier (KV Kortrijk) : had een aandeel in alle drie de Kortrijkse goals en is intussen de absolute publiekslieveling geworden in het Guldensporenstadion.

3. Laszló Köteles (Racing Genk) : leek werkelijk onklopbaar. Werd tweemaal geholpen door zijn doelpaal, maar daarnaast bijzonder sterk reagerend op de belegering van zijn doel. Is duidelijk een puntenpakker: niet voor niets heeft Genk de minste tegendoelpunten

4. Olivier Werner (Cercle Brugge) : verhinderde een doelpunt van Vanaken op een vrije trap, via een heel alerte reflex. Ook nog een heel knappe redding op een poging van Scholz. Pakt met Cercle een belangrijk punt in de degradatiestrijd.

5. Mathew Ryan (Club Brugge) : hield voor de rust Zulte Waregem met een paar goeie reddingen van de gelijkmaker. Is intussen nagenoeg elke week goed voor beslissende tussenkomsten.

6. David Destorme (Waasland-Beveren) : man van het overzicht, de goede looplijnen en de noodzakelijke ervaring voor de beslissende laatste pass. Slimme oudersdomsdeken die de afgelopen twee wedstrijden van goudwaarde bleek voor de Waaslanders.

7. Abdoulaye Diaby (Moeskroen-Peruwélz) : de topschutter van de Jupiler Pro League was de Anderlechtdefensie meer dan eens te snel af. Scoorde niet, maar gaf wel een assist en veroorzaakte een strafschop.

8. Stijn De Smet (KV Kortrijk) : was de voorbije weken supersub en kreeg door de enkelblessure van Marusic nog eens een kans in de basis. Ontgoochelde niet en opende de score.

9. James Troisi (Zulte Waregem): het zien, vanaf ruim dertig meter, is één iets. Een perfecte lob uitvoeren, nog wat anders. Probeerde de hele match openingen te trekken.

10. Renaud Emond (Waasland-Beveren) : scoorde op zijn 23e verjaardag de winnende treffer, zijn zevende van het seizoen. Zit aan zes goals in zijn laatste acht duels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content