Tom De Sutter hoopt op mooi afscheidscadeau tegen Manchester United

© Belga Image

Voor Tom De Sutter is de terugwedstrijd van woensdag in de play-offs van de Champions League tegen Manchester United zijn laatste duel voor Club Brugge. De spits, die naar het Turkse Bursaspor verkast, hoopt dat United Blauw-zwart onderschat.

‘Ik ben bij Club Brugge gebleven zoals dat op voorhand afgesproken was’, stelde De Sutter op een persmoment. ‘De kans was groot dat ik niet veel meer tot spelen zou komen en dat men enkel van mijn diensten gebruik ging maken wanneer het echt nodig was. Ik heb en had daar geen probleem mee. De momenten dat je ingezet wordt moet je er ook klaar voor zijn. Wel ik ben klaar voor de match van morgen. Ik vind dit alvast geen rare situatie. Of ik speel dat moet je aan de coach vragen. Een 2-0 winst zou alvast een mooi afscheidscadeau zijn’.

Tijdens de heenmatch vocht Club Brugge, zonder De Sutter, voor het hoogst haalbare. ‘Voor mij was enkel de laatste goal (die van Marouane Fellaini in de slotfase) moeilijk om te accepteren. Wij maakten in die wedstrijd een paar kleine foutjes. ’s Voormiddags had onze trainer ons nog voldoende theorie gegeven waar het niet mocht mislopen. Foutjes tegen teams als Manchester United worden echter genadeloos afgestraft.’

‘Toch blijven we nog steeds geloven in de kwalificatie. In het voetbal is alles mogelijk. Waarom morgen niet? Mochten we niet meer geloven in de kwalificatie dan zouden we beter niet starten’, gaf De Sutter mee.

Het zal er woensdag op aan komen om de zwakke plekken van United uit te buiten om alsnog de groepsfase van het kampioenenbal te bereiken. ‘Dat is juist, maar ik denk dat zij heel weinig zwakke punten hebben. Ze zullen de wedstrijd ook wel niet al te gemakkelijk opvatten. Ook tijdens de heenmatch speelden ze aan een hoog tempo. Met wat meer geluk voor ons was de match geëindigd op 2-2. Ik hoop dat ze Club Brugge onderschatten maar die kans is zeer klein’, oordeelde de afscheidnemende De Sutter.

Met Thomas Meunier

Club Brugge-coach Michel Preud’homme kan woensdag opnieuw op sterkhouder Thomas Meunier rekenen. De rechterflankverdediger is hersteld van de knieblessure die hem enkele maanden parten speelde en is door Preud’homme meteen opgenomen in de 20-koppige selectie van Blauw-zwart voor de kraker tegen Manchester United. Zijn beschikbaarheid is goed nieuws voor MPH, die vooral in zijn verdedigend compartiment een pak spelers moet missen. In de selectie voor het duel tegen United ontbreken onder meer de geblesseerden Timmy Simons en de geschorste Brandon Mechele.

Manchester United

Opponent Manchester United stapte dinsdag met achttien spelers – onder wie Adnan Januzaj en Fellaini – het vliegtuig op. Coach Louis van Gaal kan over een nagenoeg volledige selectie beschikken. De Nederlandse manager mist alleen verdediger Phil Jones, die door een milde vorm van trombose al wekenlang aan de kant staat. Van Gaal laat Antonio Valencia en doelman David De Gea thuis. De Gea wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en zolang de Spaanse keeper daarmee bezig is, stelt Van Gaal hem niet op. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content