Toekomst Drogba en Di Matteo blijft open

© AFP

Na de Campions League winst van Chelsea kan de toekomst van sterspeler Didier Drogba en trainer Roberto Di Matteo er plots weer helemaal anders uitzien.

Enkele maanden geleden leek Didier Drogba nog op weg naar een stille exit bij Chelsea, zaterdagavond bezorgde hij The Blues in München de Champions League. De Ivoriaanse aanvaller was ontegensprekelijk de hoofdrolspeler van de avond: kort voor affluiten kogelde hij de 1-1 binnen, vroeg in de verlengingen beging hij een domme penaltyfout maar Robben miste, en in de strafschoppenreeks zette hij de beslissende elfmeter keurig om.

Toekomst

Op de vraag of zijn verblijf in Londen nu toch verlengd zal worden, wou hij niet antwoorden. “Ik denk niet dat je een beslissing kan nemen op zo’n emotioneel moment als dit”, aldus de 34-jarige Drogba, einde contract bij Chelsea. “Mijn toekomst is niet het belangrijkste, maar wat we vandaag bereikt hebben met onze strijdlust en de steun van de fans zelfs toen we achter kwamen.

‘We verdienen het om kampioen van Europa te zijn’

Ook de manier waarop we de Champions League wonnen door Napels en Barcelona uit te schakelen: we verdienen het zeker om kampioen van Europa te zijn.”

Volgens de Engelse pers wil Drogba, al acht jaar in het blauwe shirt, nog twee jaar langer in Londen blijven, terwijl Chelsea hem slechts een verlenging van één jaar zou aanbieden.

‘Tevreden over de voorbije maanden’

Ook trainer Roberto Di Matteo wou zich niet uitspreken over zijn toekomst. Hij legt zijn lot in handen van eigenaar Roman Abramovitsj. “Wat ik met de baas bespreek, dat doe ik niet in het openbaar”, verklaarde de Italiaan. “Ik ben heel tevreden over de voorbije maanden, en wat er nu ook gebeurt, ik zal het aanvaarden.” (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content