Toby Alderweireld tekent voor drie seizoenen bij Antwerp

De transfer van Toby Alderweireld van het Qatarese Al-Duhail naar Antwerp is helemaal rond. De Rode Duivel slaagde vrijdag voor zijn fysieke en medische tests en ondertekende vervolgens een contract voor drie seizoenen op de Bosuil. Hij zal met het rugnummer 23 gaan spelen.

De transfer hing al enkele weken in de lucht. Maandag bevestigde de Great Old dat het een mondeling akkoord had met Alderweireld en zijn Qatarese club. Alderweireld speelde sinds vorige zomer voor Al-Duhail 27 wedstrijden, en scoorde er ook één keer. Tussen 2015 en 2021 kwam de centrale verdediger zes seizoenen lang uit voor het Londense Tottenham Hotspur, met wie hij de Champions League-finale bereikte in 2019. Ook met Atletico Madrid, waar hij tussen 2013 en 2015 speelde, bereikte hij de finale van het kampioenenbal.

Voor de Rode Duivels behaalde ‘Mega Toby’ 121 caps. Samen met Radja Nainggolan, die vorig seizoen terugkeerde naar Antwerpen, is Alderweireld de tweede (ex-)Rode Duivel én Beerschotproduct die zijn brood zal verdienen bij Antwerp.

De Antwerpse ploeg slaat zo voor de vijfde keer toe in de zomermercato: eerder werden ook al Anthony Valencia, Vincent Janssen, Christopher Scott en Davino Verhulst gestrikt.

Partner Content