Timmy Simons wordt assistent van Francky Dury bij Zulte Waregem

© Belga Image

Timmy Simons verlaat de jeugdwerking van Club Brugge en wordt één van de assistenten van Francky Dury bij Zulte Waregem. De 43-jarige Simons was eerder ook al assistent van Ivan Leko bij Club Brugge.

‘We waren vooral op zoek naar iemand met heel wat ervaring op het hoogste niveau en kwamen al snel bij Timmy terecht’, klinkt het bij Zulte Waregem-CEO Eddy Cordier op de clubwebsite van Essevee.

Timmy Simons toonde zich in een eerste reactie erg tevreden. ‘Het is voor mij een geweldige stap in mijn trainerscarrière en ik hoop hier veel te mogen leren en Essevee sterker te maken.’

Op de website van Club Brugge liet hij ook nog een afscheidswoordje achter. “Ik kijk met het allerwarmste gevoel terug op twaalf jaar bij Club Brugge, mijn Club kan ik wel zeggen. Het voorbije jaar bij de U16 was fantastisch. Voor ik de uitdaging bij de U16 aanging twijfelde ik of dit de goeie stap was, maar na één jaar als trainer in de Club Academy kan ik het enkel aanraden aan alle toekomstige trainers. De Club Academy is een uitstekende omgeving om te groeien, als speler maar dus ook als coach. Dat jaar was een enorme verrijking. Ik kreeg een mooi aanbod van SV Zulte Waregem waar ik nu graag op inga, om verdere ervaring op te doen. Ik hoop ooit bij Club te kunnen terugkeren als (hoofd-)trainer, dat blijft mijn ambitie!”

Simons was als speler jarenlang een boegbeeld van Club Brugge. Verder kwam hij ook uit voor SK Lommel, PSV en FC Nürnberg. Hij pakte in totaal vier Belgische titels en drie Nederlandse kampioenschappen. In 2002 won hij de Gouden Schoen.

Na zijn spelerscarrière werd Simons in het seizoen 2018-2019 assistent van T1 Ivan Leko bij Club Brugge. Na de komst van Philippe Clement vorige zomer werd hij jeugdtrainer bij blauw-zwart.

Partner Content