Thuram: ‘N’Sakala is als een bloem’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Fabrice N’Sakala, de Franse linksachter van Anderlecht, is een absolute grapjas en sfeermaker. Zo getuigt ook Yohann Thuram, doelman bij Standard en ex-ploegmaat van N’Sakala bij Troyes.

Fabrice N’Sakala, de Franse linksachter van Anderlecht, is een absolute grapjas en sfeermaker. Zo getuigt ook Yohann Thuram, doelman bij Standard en ex-ploegmaat van N’Sakala bij Troyes, in Sport/Voetbalmagazine.
Sinds zijn komst naar de Jupiler Pro League speelde de jonge Fransman honderd procent van de wedstrijden, zowel in de Champions League als in de Jupiler Pro League. Geen Olivier Deschacht meer dus. Die speelde sinds zijn uitsluiting tegen Zulte Waregem, begin september, zelfs geen enkele wedstrijd meer.

“Fabrice loopt momenteel op wolkjes en het zal niet evident zijn om hem van die wolk te krijgen. Hij is een echte komiek die voor de nodige ambiance zorgt in de kleedkamer, maar op het veld erg competitief uit de hoek komt. Hij laat nooit af”, weet Yohann Thuram, de derde doelman van Standard, die twee seizoenen samen speelde met Fabrice N’Sakala bij Troyes.

“Hij is een onwaarschijnlijke grappenmaker”, vervolgt Thuram. “Hij neemt zichzelf niet te serieus, brengt de nodige vrolijkheid in de kleedkamer en grapt de hele tijd. Hij is … een bloem.”

Ook Jean-Marc Furlan, de voormalige coach van N’Sakala bij Troyes, laat zich in Sport/Voetbalmagazine lovend uit over diens menselijke kwaliteiten: “Fabrice is zeer innemend. Een lieve jongen die voor alles en iedereen openstaat. Het type dat je graag dag in dag uit bij je hebt. Geen gekke gedachten, nooit een onvertogen woord, altijd optimistisch. Hij past in eender welke groep.”

En dan is er nog zijn cultuur. “Hij is geïnteresseerd in tal van zaken. Vooral in muziek eigenlijk. En zijn Engels is zeer goed, wat uitzonderlijk is voor een jonge Fransman. Al dient wel gezegd dat hij een beetje vals speelt. Hij heeft immers een zus die in Londen woont en bij wie hij geregeld eens op bezoek gaat.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content