Thomas Vermaelen: ‘De linksachter is niet mijn stek’

© IMAGEGLOBE

Sport/Voetbalmagazine stelde tien vragen aan Thomas Vermaelen. We geven er hier alvast enkele prijs.

S/VM: Hoe verklaar je de toevloed van Belgische spelers richting Premier League?

Thomas Vermaelen: “We hebben gewoon een heel goede generatie momenteel. Vincent Kompany is altijd al een supertalent geweest, en de extra ervaring die hij de voorbije twee seizoenen heeft opgedaan, heeft van hem een van de beste verdedigers ter wereld gemaakt. Marouane Fellaini is dan weer een fysiek sterke controlerende middenvelder wiens passing game enorm verbeterd is.”

“En dan hebben we het nog niet over Eden Hazard gehad. Die bulkt gewoon van het talent. Ik hoop dat dat ook zijn invloed op de nationale ploeg zal hebben.”

S/VM: We spreken nu wel altijd van ‘de gouden generatie’, maar opzienbarende resultaten hebben deze Rode Duivels nog niet gehaald …

“Dat valt moeilijk uit te leggen. In voetbal is het team het allerbelangrijkst, veel meer nog dan de verschillende persoonlijkheden. We beschikken over meer dan voldoende talentvolle voetballers, nu moeten we er nog een team van zien te maken. Dan volgen de resultaten vanzelf.”

“Het is geen kwestie van automatismen. We kennen elkaar goed genoeg, maar als je naar de vorige kwalificatiecampagne kijkt, zie je dat we gewoon resultaten missen. Tegen Oostenrijk en Turkije hadden we nooit punten mogen laten liggen. Ik weet zeker dat we voorgoed vertrokken waren geweest als we de tweede plaats in onze groep hadden kunnen grijpen.”

S/VM: Je blijft zeggen dat je het liefst van al in het centrum van de verdediging speelt, toch heb je nooit vaker op de backpositie gespeeld dan dit seizoen …

“In de nationale ploeg is dat inderdaad steeds vaker het geval. Bij Arsenal had ik tot voor dit seizoen nooit linksback gespeeld, maar dit seizoen heb ik de ploeg zes of zeven weken gedepanneerd op die positie. Alle andere jongens die daar kunnen spelen, waren immers geblesseerd.”

“Op zo’n moment doe je wat je moet doen voor de ploeg. Wenger weet heel goed dat ik op mijn best ben als centrumverdediger. De linksachter is gewoon niet mijn stek. Een aanvaller speelt bijvoorbeeld ook niet graag rechtsback. Voor mij zijn dat twee totaal verschillende posities.” (SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content