Thomas Foket: ‘Mijn eerste training onder Trond Sollied zal ik niet snel vergeten’

© Belga

Thomas Foket, seizoensrevelatie bij AA Gent, voetbalt dit weekend tegen Anderlecht, de club die hem een jaar finetunede. De redactie van Sport/Voetbalmagazine ging met hem op stap in Gent, waar hij rechten studeert en over zijn atypische parcours vertelde.

Een opmerkelijk voetbalsprookje beleefde de twintigjarige Thomas Foket tot nog toe. Een dag na zijn zestiende verjaardag debuteerde hij als aanvaller bij vierdenationaler Dilbeek Sport, op een boogscheut van het ouderlijk huis in Sint-Pieters-Leeuw. “Ik was enorm verbaasd dat ik meteen in de basis stond, maar ik heb dat seizoen alle wedstrijden gespeeld”, weet Foket. “Totaal onverwacht.”

Thomas Foket zal nog een seizoen in Dilbeek voetballen, maar mag een jaar met de U19 en de beloften van Anderlecht mee trainen, dat stiekem op een handtekening hoopt. “Ik heb vroeger veel wedstrijden in het Constant Vanden Stockstadion gezien, vooral omdat veel vrienden voor Anderlecht supporterden”, zegt de Brusselaar. “Mijn vader, Philippe, heeft er tot bij de UEFA’s gevoetbald, samen met onder anderen Jean Kindermans, mijn oma woont in Anderlecht… Ik had een voorkeur voor paars-wit, ja, maar niet fanatiek.”

Ook Club Brugge is geïnteresseerd, maar op zijn zeventiende tekende Foket bij AA Gent. “Ik had nog geen rijbewijs, zodat de club mij een brommertje wilde geven”, lacht de rechterflankspeler. “Mijn eerste training onder Trond Sollied zal ik ook niet snel vergeten: ik was te laat.” (CT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content