Thomas Buffel: ‘Er wordt met twee maten en gewichten gefloten’

© BELGA

RC Genk kende een matige start van het nieuwe seizoen. Maar de kwalificatie voor de volgende ronde in de Europa League en de zege tegen Lokeren zorgden voor rust. Thomas Buffel komt echter even terug op de gemiste competitiestart en de keeperskwestie.

“Qua puntenaantal was onze start heel matig, maar niet qua spel”, vindt Thomas Buffel in Sport/Voetbalmagazine. “Details braken ons zuur op. Enerzijds gaven we te makkelijk doelpunten weg, waardoor we tegen Cercle gelijkspeelden in plaats van wonnen. En tegen Leuven spreken we voor de wedstrijd af dat we moeten opletten dat we niet te makkelijk rood pakken zoals vorig seizoen daar, maar toch gebeurt het weer.”

“Onterecht, vind ik, omdat er soms met twee maten en twee gewichten gefloten wordt: de ene keer wordt er voor een bepaalde tackle geen rood getrokken en de andere keer wel. Ik vind dat dat toch een beetje gelijkmatig zou moeten zijn.”

De ervaren middenvelder wijst ook op het gebrek aan automatismen in de defensieve linie: “We kenden veel blessures in de voorbereiding en vier dagen voor de competitiestart moesten we achterin nog een ander centraal duo inpassen. Dat vergt wat tijd. Maar ik vind dat ze het in Kazachstan en tegen Lokeren goed deden. En eigenlijk ook in Leuven, maar dan val je met tien en krijg je een penalty tegen. Dat zijn details waar je niet altijd vat op hebt.”

Niveau optrekken

Na één speeldag was er ook al een keeperskwestie: Laszlo Köteles ging tegen Cercle twee keer in de fout en een paar dagen later werd met Kristof Van Hout al een nieuwe doelman aangetrokken. Maar dat vindt Buffel geen thema.

“Bij een topclub moet er voldoende kwaliteit in de breedte zijn en ik denk dat Genk daarom nog een goeie keeper aantrok. Vorig seizoen was er met Logan Bailly ook concurrentie en draaide Köteles een goed jaar. Iedereen maakt fouten, verdedigers én aanvallers, dat kan gebeuren; alleen is het dan aan iedereen om zo snel mogelijk zijn niveau op te trekken en de concurrentie aan te gaan.” (CV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content