Thierry Henry wil terug naar Arsenal

© IMAGEGLOBE

Manager Arsène Wenger ziet een terugkeer van Thierry Henry (35) naar de Londense club wel zitten… maar niet als speler.

“Eender hoe, maar ik zou niets liever willen dan terug te keren bij Arsenal”, zei Henry onlangs in de Britse media. “Ik heb nog twee actieve jaren in me. Daarna zien we wel.”

Wenger reageerde ondertussen al in TalkSport: “Als speler zal een comeback moeilijk worden. Maar waarom niet in een andere functie? Hij moet maar zien wat hij wil.”

Henry verdedigt Wenger

Vorige maand werd er al druk gespeculeerd over een mogelijke terugkeer naar zijn geliefde club, waar de spits nog steeds immens populair is. Henry scoorde in zijn acht jaar bij de ‘Gunners’ 175 doelpunten en is daarmee de topschutter aller tijden bij Arsenal. Maar een transfer ging uiteindelijk niet door, Titi bleef bij de New York Red Bulls.

Deze week liet de speler nog weten dat hij het niet eens is met de kritiek die Arsène Wenger tegenwoordig te slikken krijgt. De Fransman is al zestien jaar hoofdtrainer van Arsenal en wist in die periode drie keer de Engelse landstitel te veroveren. Toch is Wenger er al sinds mei 2005 (FA Cup) niet meer in geslaagd om met Arsenal een prijs te pakken.

Sommige fans vinden het daarom tijd voor een nieuwe trainer. “Als je niet wint, word je altijd bekritiseerd op je werk en wat je voor een club hebt betekend”, verdedigde Thierry Henry zijn voormalige baas in de Engelse pers. “Het is moeilijk om commentaar te hebben op Wenger. Hij heeft de club echt veranderd.” (SC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content