‘Thibaut Courtois straalt rust uit’

© IMAGEGLOBE

José Francisco Molina, ex-keeper van Atlético Madrid en ex-international, is onder de indruk van Thibaut Courtois.

In het Spaanse sportblad Marca haalt José Francisco Molina, die van 1995 tot 2000 in doel stond bij Atlético Madrid, de loftrompet boven.

“Courtois is een grote keeper en dat bewijst hij. Hij was een onbekende, maar hij toont dat hij enorm volwassen is en dat hij op alle vlakken het niveau aankan. Wat me verrast, is de rust die hij uitstraalt en overzet naar de andere spelers.”

Trofeo Zamora

Molina is de laatste keeper van Atlético die de Trofeo Zamora, de beste keeper in de Primera División, won. Dat gebeurde in 1996.

Courtois is op dit moment leider in het klassement voor die trofee. In 29 wedstrijden in de Spaanse eerste klasse incasseerde hij gemiddeld 0,79 doelpunt per match.

Molina vindt dat die cijfers niet alleen te danken zijn aan de Belgische keeper. “Hij is de belangrijkste figuur, maar hij krijgt hulp aangezien het team in blok verdedigt.”

“Afgezien daarvan laat hij wel zien dat hij genoeg kwaliteiten in huis heeft. Het is niet gemakkelijk om bij Atlético te spelen, de druk is enorm. Er zijn veel snelle en beweeglijke keepers met goeie reflexen, maar de rust die hij uitstraalt en de prestaties die hij elk weekend levert, dat is weinigen gegeven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content