Thibaut Courtois behoort tot de 7 genomineerden voor Doelman van het Jaar

© GETTY

Thibaut Courtois staat op de shortlist van zeven voor de prijs van Doelman van het Jaar op de jaarlijkse ‘The Best FIFA Awards’.

7 genomineerden

De Wereldvoetbalbond maakte vrijdag de genomineerden bekend. Naast Courtois (Real Madrid) werden ook de Braziliaan Alisson Becker (Liverpool), de Marokkaan Yassine Bounou (Sevilla), de Kroaat Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), de Fransman Mike Maignan (AC Milan), de Argentijn Emiliano Martinez (Aston Villa) en de Duitser Manuel Neuer (Bayern München) genomineerd. Livakovic, Bounou en Martinez speelden zich op het voorbije WK in Qatar in de kijker. 

Vorig jaar ging de prijs voor Beste Doelman naar de Senegalees Edouard Mendy (Chelsea). Thibaut Courtois haalde toen de shortlist niet.

Courtois won de prijs in 2018, na het WK in Rusland. Begin oktober ontving de doelman van de Rode Duivels al de Yashin Award op het gala van de Ballon d’Or.

Courtois hielp Real Madrid met enkele schitterende parades aan winst in de Champions League en de Spaanse landstitel.

De FIFA gaf nog aan dat prestaties tussen 8 augustus 2021 en 18 december 2022 in aanmerking komen. Het publiek kan stemmen vanaf 12 januari. De prijsuitreiking is op 27 februari.

De FIFA bekroont op haar jaarlijkse gala ook de Speler en Speelster van het Jaar. Dat waren vorig jaar de Pool Robert Lewandowski en de Spaanse Alexia Putellas. De jury bestaat uit de trainers en aanvoerders van de nationale teams, een journalist per land en de supporters op FIFA.com.

https://sportmagazine.knack.be/voetbal-buitenland/de-voetbalbeelden-van-het-jaar-el-muro-courtois-en-het-verzet-van-iran/

Partner Content