‘Tchité is niet meer de spits van bij Standard’

© BELGA
Pierre Bilic

Hoe zou het nog zijn met Mémé Tchité? De 29-jarige spits belandde bij Club Brugge helemaal op een zijspoor. “Het gaat niet goed met hem”, beweert zijn makelaar in Sport/Voetbalmagazine.

Iets meer dan een jaar geleden legde Club Brugge zonder verpinken 1,25 miljoen euro op tafel om Mémé Tchité van Standard over te nemen. Als liefhebber van een 4-4-2 vond hij echter nooit zijn draai als enige spits in een 4-3-3 en ook op de flank kwam hij maar moeilijk uit de verf. Een scheiding leek in januari al nakend, maar zes maanden later zit Tchité nog steeds bij Club, ook al is hij zo goed als onzichtbaar.

Hij was afwezig op de fandag, staat niet mee op de clubposter en trad niet eens aan in de oefenwedstrijden. De vraag is of Mémé een nieuwe club vindt voor eind augustus. “Ik denk het niet. Mémé is er het hart van in”, aldus zijn makelaar Alfred Raoul.

Björn Vleminckx, Ryan Donk en Bojan Jorgacevic gingen naar Turkije, waarom zou dat voor Tchité niet lukken? “Er was interesse uit China, Rusland, Besiktas en vooral Eskisehirspor, maar Club Brugge is gulzig en vroeg één miljoen euro. Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert denken waarschijnlijk dat Mémé nog de spits is die ze bij Standard weghaalden, maar dat is niet meer het geval.”

Onverkoopbaar

“Mémé had zichzelf eind juli als limiet gesteld”, gaat Raoul verder. “Die limiet is ondertussen verstreken en dus zit er niets anders op dan bij Club te blijven. Andere teams hebben hun kernen zo goed als rond en hij heeft tenslotte nog een contract voor twee jaar bij Club.”

“Hij verdient hier met zijn 1,2 miljoen euro bruto per jaar niet slecht, maar dat maakt ook dat hij binnen enkele maanden helemaal onverkoopbaar zal zijn. Tegen die tijd zal Mémé Club al zo’n vijf miljoen euro gekost hebben, transferprijs en salaris opgeteld. Ik kan je zeggen dat Mémé geen idee had dat dit hem zou kunnen overkomen bij Club. Na alles wat er intussen is gebeurd, gaat het niet goed met Mémé.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content