Sudpresse: ‘Eric Gerets wordt bondscoach van Rode Duivels’

© Belga

KBVB ontkent deal met huidige bondscoach van Marokko.

Als we de kranten van Sudpresse mogen geloven, heeft de Belgische Voetbalbond (KBVB) niet getalmd in zijn zoektocht naar een opvolger voor Georges Leekens. Niemand minder dan Eric Gerets, momenteel nog bondscoach van Marokko, zou de Rode Duivels onder zijn hoede nemen.

Het bericht wordt niet officieel bevestigd. Aan Sporza ontkende KBVB-woordvoerder Stefan Van Loock alvast dat de bond al een akkoord heeft met Gerets.

Vanmiddag vindt in het bondsgebouw een persconferentie plaats. Daarop wordt in eerste instantie de selectie van de Rode Duivels voor de oefeninterlands tegen Montenegro (25 mei in Brussel) en Engeland (2 juni op Wembley) vrijgegeven, maar komt er vermoedelijk ook ook meer duidelijkheid over de functie van (interim)bondscoach.

“Niet per definitie neen”

In Gazet van Antwerpen zei Gerets vandaag al dat hij “zeker niet per definitie” neen zegt tegen de functie van bondscoach.

‘De Leeuw’ wordt al jaren genoemd als coach van de Duivels, maar hield steeds de boot af. Nu de Belgen na het vertrek van Georges Leekens op zoek moeten naar een nieuwe T1, is de 86-voudige international, momenteel bondscoach van Marokko, misschien wel de geknipte man.

“Je weet maar nooit”

“Ik ben Belg. Dus ja, dat zegt mij zeker iets”, klinkt het in de Concentra-kranten. “Ik zeg zeker niet per definitie neen. Alleen heb ik nog een contract met Marokko tot het WK 2014. Dus op dit moment is het onmogelijk. Maar je weet maar nooit”, aldus de 57-jarige Limburger.

“Het kan snel gaan”

“Op 2 en 9 juni spelen we met Marokko twee WK-kwalificatieduels (tegen Gambia en Ivoorkust, nvdr). Als dat niet goed loopt, weet je nooit wat er met mij gebeurt. Het kan snel gaan”.

Gerets heeft wel een duur prijskaartje “Als ik zou vertrekken bij Marokko en ik ga niet in Qatar, de Emiraten of Rusland aan de slag, zal ik altijd moeten inleveren. Dat besef ik. Dat is geen punt voor mij”. (Belga/EE/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content