Steven Martens (KBVB) over gelekte audit: ‘Het draait om macht en jaloezie’

© Belga

Steven Martens, CEO van de Belgische voetbalbond (KBVB), reageert misnoegd op de gelekte audit over het vermeende financieel wanbeleid. ‘We hebben 600.000 euro winst gemaakt, maar de zaken worden verkeerd voorgesteld,’ meent hij, ‘het draait om macht en jaloezie.’

Steven Martens reageert erg misnoegd op de uitgelekte audit waaruit financieel wanbeleid bij de Belgische voetbalbond (KBVB) zou blijken. “Dit is niet correct. Er worden politieke spelletjes gespeeld”, zegt hij in een reactie aan Radio 1.

‘Politieke spelletjes’

Het Laatste Nieuws berichtte over de interne audit, waarin melding wordt gemaakt van een verlies van 200.000 euro. Dat terwijl de bond 1,4 miljoen euro winst haalde uit de lucratieve WK-campagne. De doorlichting legt onder meer een aantal bedenkelijke financiële constructies bloot. De clubs, die na de saga met het Braziliaanse hotel al misnoegd waren, eisen een nieuwe, grondigere audit en weigeren voorlopig de jaarrekening goed te keuren.

Steven Martens, CEO van de voetbalbond, weerlegt in “De Ochtend” de kritiek op zijn financiële beleid en haalt uit naar zij die de informatie hebben gelekt. “Ik heb het gevoel dat hier veel meer achterzit. Er worden politieke spelletjes gespeeld. Het draait om macht en jaloezie. Het is erg te betreuren dat een interne nota, die alleen gaat over onkosten, op deze manier naar buiten komt. Over de inkomsten wordt niet gesproken.”

‘Alle cijfers’ openbaar maken

Martens betwist dat de bond 200.000 euro verlies heeft gemaakt. “De zaken worden verkeerd voorgesteld. We hebben 600.000 euro winst gemaakt. Dat komt omdat je de financiën van de twee vleugels van de bond, de Vlaamse en Waalse, en de overkoepelende vleugel, moet samentellen”, zegt Martens, die belooft “alle cijfers” openbaar te zullen maken om zo duidelijkheid te scheppen.

Dat een interne audit wordt gelekt, kan bij de topman van de KBVB op weinig begrip rekenen. “Ik sta volledig achter mijn Raad van Bestuur. Dat andere bestuurders er niet in slagen de confidentialiteit te bewaren is problematisch. Namen ga ik niet noemen. Of mijn eigen positie houdbaar is? Daar doe ik geen uitspraken over.” (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content