Steven Defour moet Luka Modric aan banden leggen

© Belga

De middenvelder van Porto start in de basis tegen Kroatië.

De Rode Duivels hebben in het Koning Boudewijnstadion hun laatste training in de aanloop naar hun WK-kwalificatiewedstrijd tegen Kroatië afgewerkt. Bondscoach Marc Wilmots kan tegen de Kroaten op een volledig fitte selectie rekenen.

Ook Aston Villa-aanwinst Christian Benteke, die zondag aan de kant bleef met een verrekking, werkte de training probleemloos af. “Iedereen is fit en klaar voor de wedstrijd,” zei Wilmots na de training. “Ik heb een goede training gezien met veel intensiteit tijdens de oefeningen op balbezit.”

Defour start Bij een verspreking tijdens de persconferentie liet Wilmots ongewild in zijn kaarten kijken. De bondscoach verklapte dat Steven Defour in de basis start. De controlerende middenvelder van Porto wordt de wei ingestuurd om de Kroatische draaischijf Luka Modric aan banden te leggen.

Wilmots: “Hun middenveld is erg sterk en je mag hen geen twee meter ruimte geven. Ze lijden amper balverlies en gaan er steeds voor”.

Sterkste tegenstander

Wilmots is voorzichtig. “Het is geen ramp als we tegen Kroatië niet winnen. Het is gewoon een wedstrijd tegen een rechtstreekse tegenstander in onze groep. We willen zeker winnen, maar het is geen drama als dat niet gebeurt. Als we winnen zijn we nog niet geplaatst voor het WK, als we de drie punten niet pakken zijn we ook helemaal niet uitgeschakeld. Maar Kroatië is wel de sterkste tegenstander in onze groep.” (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content