Standard neemt maatregelen na wangedrag fans: tribunes deels toe, ticketverkoop stopgezet

Standard betreurt en veroordeelt de incidenten die zondag op Sclessin plaatsvonden tijdens de Waalse derby tegen Charleroi (0-3) met klem.

‘We begrijpen heel goed dat er onvrede is bij onze supporters omtrent de huidige sportieve situatie, maar we kunnen niet tolereren dat een minderheid ver over de schreef gaat en illegale handelingen pleegt in en rond ons stadion zoals dit gisterenavond het geval was, waardoor de fysieke integriteit van andere personen in gevaar werd gebracht’, klinkt het in een mededeling van de Rouches, die ‘verschillende krachtige maatregelen’ nemen.

Charleroi verkocht Standard zondag een fikse dreun. De Carolo’s wonnen de kraker op Sclessin op de zeventiende speeldag van de Jupiler Pro League met ruime 0-3 cijfers. De wedstrijd werd ontsierd door de Luikse supporters, die meermaals vuurwerk op het terrein gooiden. Scheidsrechter Nicolas Laforge floot de partij in het slot in volledige chaos definitief af.

Maatregelen

‘Een voetbalstadion moet een plaats blijven waar de wetten worden nageleefd en waar de aanwezige mensen veilig zijn’, reageert Standard daags nadien op zijn site. ‘Daarom heeft onze club beslist om verschillende krachtige maatregelen te nemen: een sluiting van de eerste verdieping van tribune 3 (D3, E3, F3) en de eerste verdieping van tribune 4 (E4) vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd en dit tot nader order; het stopzetten van de ticketverkoop voor onze thuismatchen; en een verbod op de ticketverkoop voor de sfeergroepen voor onze uitwedstrijden en dit tot nader order.’

‘De autoriteiten van de Stad Luik steunen deze acties’, vervolgt de club uit Luik. ‘Standard, “la Famille des Rouches” (de overkoepelende organisatie die de supportersclubs groepeert, red.) en de Luikse autoriteiten staan open voor dialoog en stellen voor om samen te zitten met de betrokken supportersgroepen.’

De Pro League veroordeelde zondagavond al de incidenten bij de competitiewedstrijd tussen Standard en Charleroi en tussen Beerschot en Antwerp (0-1), een derby die ook ontsierd werd door wangedrag van de fans.

Partner Content