Staelens: ‘Carvalho is onze beste speler’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Cercle Brugge ontsloeg vorige week trainer Foeke Booy. Lorenzo Staelens pakte over en onder hem behaalde het zaterdag in play-off 3 de zege van de hoop.

Cercle Brugge ontsloeg vorige week trainer Foeke Booy. Lorenzo Staelens pakte over en onder hem behaalde het zaterdag in play-off 3 de zege van de hoop. In Sport/Voetbalmagazine komt Staelens even terug op die belangrijke 1-0 zege tegen Beerschot.“Het kan nog en we bewezen dat we het waard zijn. Op verplaatsing is het natuurlijk anders dan thuis en twee van de drie resterende wedstrijden tegen Beerschot zijn op verplaatsing, dus een makkie wordt het zeker niet.”

De voormalige T2 liet de ploeg iets defensiever speler dan onder Booy en deed ook enkele wissels in zijn basiself. Een belangrijke beslissing was de inbreng van William Carvalho.

Staelens: “Carvalho is z? goed, ik denk niet dat we nog een speler lopen hebben met zoveel intrinsieke kwaliteiten als hij: fysiek vermogen, snelheid, bal aan de voet… Die jongen moet gewoon vertrouwen krijgen en meer in zichzelf geloven; en hij moet binnen het systeem blijven spelen en niet gaan overdrijven zoals op het einde enkele keren. Ik geloof nog altijd in hem en dat weet hij. Als hij zo voortdoet, zullen we er nog veel plezier aan beleven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content