Speler van de week: William Vainqueur

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

1. William Vainqueur (Standard) : liet opnieuw zien waarom Standard met of zonder Vainqueur een wereld van verschil maakt. Veroverde enorm veel ballen op het middenveld en lanceerde ook telkens de aanvallen over de flank. Bij de beste middenvelders in België.

2. Massimo Bruno (Anderlecht) : werd Van den Brom uitzonderlijk niet als flankspeler maar als spelmaker uitgespeeld. Was constant aanspeelbaar, continu dreigend en moeilijk af te stoppen. Nam zijn verantwoordelijkheid bij de strafschop.

3. Fernando Canesin Matos (KV Oostende) : lag aan de basis van beide Oostendse doelpunten. Opnieuw bepalende figuur in de stevige remonte van de nieuwkomer.

4. Daniel Opare (Standard) : liep en speelde een stuk sneller dan zijn Genkse tegenstanders. Verdedigend secuur en met zijn versnellingen ook nuttig in de omschakeling.

5. Onur Kaya (Charleroi) : symbool van de terugkeer van Charleroi tegen Club Brugge. Zorgde voor veel beweging tussen de linies en was de auteur van een heerlijk vrijetrapdoelpunt.

6. Thibaut Van Acker (Cercle Brugge) : de controlerende middenvelder verving de geschorste Mertens uitstekend in het centrum van de verdediging. Goede coaching, sober in het uitvoetballen en sterk in duel.

7. Geoffrey Mujangi Bia (Standard) : goed voor twee mooie goals tegen Genk, net op het moment dat Guy Luzon van plan was om hem te vervangen. Door het prima flankspel van Bia en Mpoku werd Carcela niet gemist bij Standard.

8. Sammy Bossut (Zulte Waregem) : voorkwam bij een 2-0-voorsprong in enkele minuten tijd tot drie keer toe de aansluitingstreffer van Lierse. Naast een harde kopbal van Hoefkens, keerde Bossut kort voor de rust ook een penalty van Losada.

9. Kilian Overmeire (Lokeren) : hoog rendement op het middenveld. Defensief verdienstelijk, maar ook nuttig in de opbouw. Kreeg achteraf een compliment van zijn coach, die er hem bovenuit zag steken.

10. Colin Coosemans (Waasland-Beveren) : was de beste man in het staartduel tussen KV Mechelen en Waasland-Beveren. Pakte uit met een paar mooie reddingen, maar liep ook tegen een gele kaart aan wegens tijdrekken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content