Speler van de week: Siebe Schrijvers

© Belga Image

Standard, AA Gent en KV Mechelen zijn de hofleveranciers van onze top tien van de week.

1. Siebe Schrijvers (Waasland-Beveren) : twee klassegoals en daardoor een groot aandeel in de draw van de Waaslanders op Oostende. Goed voor het voetbal dat Schrijvers opnieuw ergens op een veld staat.

2. William Dutoit (STVV) : dreef heel Charleroi tot wanhoop met drie cruciale reddingen: de strafschop van Perbet en pogingen van Pollet en Dessoleil. Geen reus tussen de palen maar desondanks foutloos, ook op hoge ballen.

3. Jean-François Gillet (KV Mechelen) : redde enkele keren miraculeus op pogingen van De Ceulaer en Gounongbe. Verijdelde op zijn eentje drie tot vier gemaakte doelpunten. Moest uiteindelijk toch drie treffers slikken.

4. Laurent Depoitre (AA Gent) : hard werkend, sterk in de stevige duels met Kara en tankte volop zelfvertrouwen door opportunisch te reageren op de aangeboden kansen en twee keer te scoren.

5. Benji De Ceulaer (Westerlo) : lang geleden dat de Limburger nog zo flitsend voor de dag kwam. Zocht goed de ruimtes op, combineerde vlot en toonde na een vlotte zoolbeweging dat hij zijn scorend vermogen niet verloor.

6. Adrien Trebel (Standard) : de motor van het vernieuwde Standard. Was alomtegenwoordig op het middenveld en dirigeerde de Luikenaars naar een makkelijke overwinning op Daknam.

7. Roeslan Malinovski (KRC Genk) : zorgde bij zijn debuut meteen voor veel diepgang. Altijd vooruit kijkend en spelend, met veel precisie in de passing. Deed ook zijn defensieve werk. Vrij complete prestatie.

8. Matz Sels (AA Gent) : goed reagerend op de pogingen van Suárez en vooral Deschacht, maar ook op een kans voor invaller Sylla. Heel alert en zelfverzekerd spelend.

9. Ivan Santini (Standard) : leek op weg naar de uitgang te zijn bij Standard, maar startte 2016 uitstekend met twee goals.

10. Tim Matthys (KV Mechelen) vanaf de rechterkant met zijn infiltraties een kwelduivel voor rechtstreekse tegenstander Mustoe en de centrale verdedigers. Verkeert in bloedvorm, jammer genoeg gold dat niet voor zijn aanvallend ingestelde ploegmaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content