Speler van de week: Maxime Lestienne

© Belga

Top tien van de beste spelers van de voorbije speeldag in de Jupiler Pro League.

SPEELDAG 16 1. Maxime Lestienne (Club Brugge) : Vier assists en een goal in iets meer dan een uur, perfecter kan je wedstrijd moeilijk zijn. Constant een dreiging.

2. Jérémy Perbet (RAEC Bergen) : zit intussen alweer aan acht goals, en dat in amper even veel wedstrijden. Toont de voorbije weken dat hij niet alleen een goaltjesdief is, maar ook een nuttig aanspeelpunt voor zijn ploegmaats.

3. Kostadin Hazurov (Lierse) : vindt alsmaar beter zijn draai bij Lierse. De Bulgaarse spits verdubbelde de voorbije twee weken zijn doelpuntentotaal tot zes stuks. Hij strafte tegen Gent twee fouten genadeloos af.

4. William Carvalho (Cercle Brugge) : Enkele weken geleden nog top als gelegenheidsverdediger, tegen Genk top als middenvelder. Sterk, balvast én dreigend met onder meer een bal op de paal.

5. Darren Keet (KV Kortrijk) : zat vorige week negentig minuten op de bank bij Bafana Bafana, maar toonde op bezoek bij Anderlecht waarom hij omschreven wordt als hét keeperstalent van Zuid-Afrika. Specialiteit van het huis: strafschoppen stoppen.

6. António Eduardo “Kanu” Pereira dos Santos (Standard) : neutraliseerde Mbaye Leye en hield in zijn eentje de Standarddefensie recht. Was als altijd onverzettelijk in de duels, maar aan de Gaverbeek toonde de Braziliaan dat hij het ook kan zonder veel overtredingen.

7. Carlos Bacca (Club Brugge) : twee doelpunten en daardoor opnieuw topschutter. De Colombiaan had weinig moeite met de verdedigers van Waasland-Beveren.

8. Mustapha Jarju (RAEC Bergen) : in zijn rol als meest offensieve middenvelder toont hij opvallend veel maturiteit. Temporiserend wanneer het moet, dribbelend en acties makend wanneer nodig.

9. Eidur Gudjohnsen (Cerle Brugge) : Dat hij een penalty kan binnenschieten en een uitstekende afwerker is, zagen we al. Maar in zijn vijfde Cerclegoal zat alles: actie vanop de eigen speelhelft, dubbelpass op de rand van de zestien, passeerbeweging én koelbloedige afwerking.

10. Laurens De Bock (Lokeren) : de nieuwbakken Rode Duivel kwam niet enorm veel in het stuk voor, maar rechtvaardigde zijn selectie. De linksachter speelde heel beredeneerd, dacht vaak twee stappen vooruit en toonde veel rust aan de bal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content