Speler van de week: Lior Refaelov

© BELGA

De top tien van speeldag 29 in de Jupiler Pro League.

Lior Refaelov (Club Brugge) : was negentig minuten ongrijpbaar voor de jonge Karel van Roose. De progressie in vergelijking met het begin van het seizoen is spectaculair. Ook verdedigend droeg de Israëli meer dan zijn steentje bij.

Tim Smolders (AA Gent) : nam zijn verantwoordelijkheid op bij de strafschop, toonde zich nog maar eens de perfecte uitvoerder van het combinatievoetbal dat zijn coach nastreeft.

Jelle Van Damme (Standard) : Jelle is back. Eerste basisplaats na zijn blessure en de Oost-Vlaamse middenvelder scoorde al meteen twee keer. Amper fit, maar toch al toonaangevend.

Vincent Euvrard (STVV) : meesterlijk in de Truiense verdediging. Veegde twee ballen van de lijn en scoorde ook zelf.

Zlatan Ljubijankic (AA Gent) : zorgde vanaf de rechterkant constant voor dreiging en diepgang, denkt collectief en reageerde opportunistisch net voor affluiten.

Christian Brüls (AA Gent) : dribbelde als vanouds met speels gemak, toonde zijn volume door diep mee te verdedigen én lag aan de basis van de eerste goal.

Fabien Camus (Genk) : deelde als enige niet in de Genkse malaise. Wilde er iets van maken en vroeg veel ballen aan zijn ploegmaats. Werd daarvoor beloond met een goal en een assist.

Brian Hamalainen (Zulte Waregem) : stak Cordaro in zijn achterzak en bekroonde zijn sterke wedstrijd met een prachtig afgewerkte vrijetrap.

Baye Djiby Fall (Lokeren) : wie debuteert in deze competitie en na nog geen kwartier al een doelpunt en een assist op zijn naam heeft staan, is alvast prima gestart. De Lokerse joker voor de bekerfinale?

Dalibor Veselinovic (KV Kortrijk) : lijkt niet altijd met evenveel zin op het veld te staan, maar de intuïtieve goal die hij in het Ottenstadion maakte, was om duimen en vingers bij af te likken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content