Spaanse clash tussen Barcelona en Atlético in kwartfinales

© Reuters

Op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon, zijn de samenstellingen van de kwartfinales in de Champions League bekendgemaakt.

De Spaanse clash FC Barcelona tegen Atlético Madrid en Paris Saint-Germain – Manchester City zijn de topaffiches in de kwartfinales van de Champions League. Dat bleek uit de loting op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.

Het duel tussen het Barça van Thomas Vermaelen en het Atlético van collega-Rode Duivel Yannick Carrasco is ook de clash tussen de nummers een en twee in de Spaanse competitie. Bekerhouder Barcelona walste in de achtste finales over Arsenal, Atlético had wel heel wat meer moeite met PSV Eindhoven.

Geblesseerde Vincent Kompany

Het Manchester City van de geblesseerde Vincent Kompany en de revaliderende Kevin De Bruyne krijgt de Franse topclub PSG voorgeschoteld bij de laatste acht. De Parijzenaars verzekerden zich vorig weekend al van de landstitel in Frankrijk en bleken in de achtste finales te sterk voor Chelsea.

Wolfsburg, dat in de vorige ronde AA Gent uit het toernooi kegelde, staat voor een bijzonder lastige opgave tegen Real Madrid. Kansloos zijn de Duitsers echter niet, want bij de Koninklijke krijgt coach Zinedine Zidane de motor maar moeilijk op gang. In de laatste kwartfinale kruisen Bayern München en Benfica de degens.

De heenwedstrijden in de kwartfinales worden op 5 en 6 april gespeeld, de terugwedstrijden een week later op 12 en 13 april. De halve finales zijn voor eind april (26 en 27 april) en begin mei (3 en 4 mei), de finale wordt op zaterdag 28 mei in San Siro gespeeld. (Belga)

De samenstelling van de kwartfinales in de Champions League:

Kwartfinales (heen 5 en 6 april, terug 12 en 13 april):

Wolfsburg (Dui) – Real Madrid (Spa)

Bayern München (Dui) – Benfica (Por)

FC Barcelona (Spa) – Atlético (Spa)

PSG (Fra) – Manchester City (Eng)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content