Sollied weg bij Elazigspor

© BELGA

Trond Sollied zit alweer zonder club. De ex-trainer van onder andere AA Gent en Club Brugge werd door de Turkse eersteklasser Elazigspor aan de deur gezet. Het 1-2 verlies tegen Gençlerbirligi was de spreekwoordelijke druppel.

Na negen speeldagen vergaarde de Noorse trainer slechts zeven punten en parkeerde hij Elazigspor op een zestiende plaats op achttien ploegen in de Turkse eerste klasse. Ook de assistent van Sollied, Herman Vermeulen vertrekt. Na amper vier maanden zit het Turks avontuur er dus alweer op voor het trainersduo.

De voorbije jaren brokkelde de successtatus van de Noor snel af. Sinds 2008 kwam hij terecht bij Heerenveen, Al-Ahli SC, Lierse en voor de derde maal AA Gent in juni 2011.

Onlangs kwam Sollied nog ter sprake bij de uitgave van het boek ’30 jaar topvoetbal’ van analist Marc Degryse. Die deed daarin een boekje open over Sollied en diens drankprobleem. Tijdens het scouten van Dortmund, toen tegenstander van Brugge in een Europese voorronde werd Sollieds ‘probleem’ duidelijk.

“We zagen de wedstrijd en reden dan terug. Hij had ondertussen toch wel al wat Carlsbergs binnen en bij het terugkeren viel hij in de auto in slaap. Maar toen ik in Turnhout stopte om te tanken, kocht hij een sixpack halve liters. Die heeft hij onderweg van Turnhout naar Gent – een uur rijden, zeg maar – zo goed als allemaal uitgedronken”, aldus Degryse in zijn boek.

Gewezen Turks international Okan Buruk wordt nu als opvolger genoemd bij Elazigspor, dat onder Sollied slechts twee maal wist te winnen. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content