Silvio Proto wil keepersschool oprichten

© BELGA

Anderlechtdoelman denkt aan project als dat van Guy Martens.

Thibaut Courtois, Simon Mignolet en Jean-François Gillet, dat waren de drie doelmannen die bondscoach Marc Wilmots opriep voor de oefeninterland België-Nederland. Geen plaats dus voor Silvio Proto (29), nochtans de ‘Doelman van het Jaar’ in België.

“Wilmots heeft zijn drie doelmannen en dat respecteer ik”, reageert Proto in Sport/Voetbalmagazine. “Jaloers ben ik niet, hoor. De verstandhouding is zelfs heel goed. Nadat we vorig seizoen met Anderlecht de titel pakten, was de vader van Thibaut Courtois een van de eersten die me een sms stuurde.”

“Ik heb hetzelfde gedaan toen Atlético Madrid de Europa League won. Sommigen willen ons tegen elkaar uitspelen, maar dat is toch wel het bewijs dat we het goed met elkaar kunnen vinden.”

Courtois, Mignolet en Gillet spelen wel in het buitenland. Denkt Proto nog niet aan een transfer? “Nee, ik voel me goed waar ik zit. Nog voor ik bij Anderlecht tekende, had ik al eens de kans om naar het buitenland te gaan. Ik heb dat toen niet gedaan en ik heb er geen spijt van.”

“Wat ik wel leuk zou vinden, is om een keepersschool in België op te richten. Daarbij wil ik me inspireren op wat Guy Martens doet in Genk. Martens heeft toch jongens als Logan Bailly, Courtois en Koen Casteels gelanceerd…” (BG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content