Servische spits Aleksandar Mitrovic duurste aankoop van Anderlecht

© Belga

De Servische aanvaller Aleksandar Mitrovic heeft officieel zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Anderlecht gezet.

De Servische aanvaller Aleksandar Mitrovic heeft officieel zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij Anderlecht gezet. Hij werd ook medisch gekeurd en is aan de pers voorgesteld. Bij paars-wit zal hij het rugnummer 45 dragen.

Zoals eerder afgesproken blijft de 18-jarige spits tot eind augustus bij Partizan Belgrado. Mitrovic werkt met Partizan eerst nog de barrages van de Europa League af tegen het Zwitserse FC Thun. Met zijn overgang zou z’n vijf miljoen euro gemoeid zijn. Mitrovic wordt zo de duurste inkomende transfer uit de clubgeschiedenis.

Hij moet bij de Brusselaars de naar Dynamo Kiev vertrokken Dieumerci Mbokani doen vergeten. Dat lijkt de stevige spits, die op het voorbije EK onder 19 nog verkozen werd tot beste speler, niet af te schrikken. “Mbokani is een uitstekende speler, dat bewijst hij ook nu bij zijn nieuwe club. Hem opvolgen, is geen probleem voor mij. Ik ben er klaar voor, ik ken mijn kwaliteiten en die wil ik ten dienste van het elftal stellen”, verklaarde Mitrovic.

“Ik was ook al klaar om nu te komen, maar het akkoord tussen Anderlecht en Partizan voorziet dat ik pas in augustus kom, na de twee belangrijke wedstrijden met Partizan”, verduidelijkte Mitrovic nog. De Serviër voegde er ook aan toe dat hij bereid was om de strafschoppen van Anderlecht te nemen. (Belga/INM) Van Holsbeeck: Mitrovic ontbrekende schakel

“Mitrovic was de ontbrekende schakel bij ons”, vertelde Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck op de persconferentie. “Zelfs als we dit seizoen al tien keer hadden gescoord in drie matchen, dan nog hadden we een aanvaller zoals Mitrovic gehaald. Hij is groot, krachtig, sterk met het hoofd en kan een bal bijhouden. We laten veel talent uit ons opleidingscentrum in Neerpede doorstromen, maar een spits van dat type hadden we niet voorhanden. Iedereen binnen de club is overtuigd van zijn kwaliteiten. We staan 200 procent achter zijn komst”, aldus Van Holsbeeck. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content