Scifo: ‘Kan niet ontkennen dat ik gefrustreerd en ontgoocheld was’

© Belga
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Enzo Scifo is sinds kort als jeugdcoördinator en trainer van de U17 en U18 aan de slag bij de KBVB. Sport/Voetbalmagazine vroeg hem om uitleg.

Scifo kreeg de zegen van onder meer bondscoach Marc Wilmots voor de invulling van die belangrijke job. Niet zo vanzelfsprekend, want als Rode Duivels waren beide heren eerder als water en vuur wat speelstijl betreft.

Scifo ziet dat niet zo: ‘Voetbal gaat om dingen delen. Wie denkt dat hij de waarheid in pacht heeft, slaat de bal mis. We kunnen niet allemaal dezelfde visie, dezelfde filosofie hebben. Bij de nationale ploeg destijds waren Marc Wilmots en ik geen vrienden, alleen ploegmaats. Onze relatie was puur professioneel. Maar we praatten veel over voetbal en op den duur begrepen we elkaar, zonder het daarom over alles eens te zijn. Dat was altijd constructief. Nu we allebei opnieuw bij de bond zitten, gaan we ook een gemeenschappelijke basis vinden.’

Voor de sierlijke ex-speler van onder andere Anderlecht, Inter, Bordeaux, Auxerre, Torino en Monaco was het een tijd wachten op een nieuwe job. De kans die hij nu bij de KBVB krijgt kan wellicht gezien worden als een kleine revanche op de clubs die hem geen kans wilden geven?

‘Een voetballer heeft concurrentie, maar een trainer ook’, neemt Scifo het filosofisch op. ‘Ik kan niet ontkennen dat die periode zonder werk en zonder contacten me wel raakte. Ik was ontgoocheld, gefrustreerd soms. Al kun je het ook anders bekijken: ik ben veertien jaar geleden gestopt met voetballen en gedurende heel wat van die jaren was ik toch aan de slag als coach en ik heb ook de indruk dat ik me overal goed uit de slag getrokken heb.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content