Ruud van Nistelrooy stopt met voetballen

© Belga

Ruud van Nistelrooy zet een punt achter zijn carrière als profvoetballer. Dat bevestigde de Nederlandse spits op een persconferentie bij zijn club Malaga, waarvoor hij zondag in de Primera Division zijn laatste wedstrijd speelde.

“Lichamelijk heb ik mijn grens bereikt”, verklaarde van Nistelrooy. “Ik ben blij dat ik nu nog zelf het moment van stoppen kan bepalen. Verder is het prachtig dat ik zondag in mijn laatste wedstrijd met Malaga kwalificatie voor de Champions League heb afgedwongen.”

Manchester United

Van Nistelrooy viert op 1 juli zijn 36ste verjaardag. Eind jaren ’90 brak de goalgetter door bij PSV, in 2001 werd hij er weggeplukt door Manchester United. ‘Van The Man’ bleef vijf seizoenen bij ManU en veroverde er in 2003 de titel. In datzelfde jaar werd hij ook Engels topscorer en in 219 officiële wedstrijden voor de Mancunians scoorde hij liefst 150 goals.

Real Madrid

Met Real Madrid (2006-2010) voegde hij nog twee landstitels toe aan zijn palmares. In januari 2010 verkaste hij naar het Duitse Hamburg, en vorige zomer tekende hij een contract bij Malaga.

Zondag mocht hij bij de Spanjaarden een kwartier voor tijd invallen tegen Gijon, in wat nu zijn laatste wedstrijd blijkt. In zijn laatste seizoen, goed voor vier treffers, was hij vooral bankzitter.

De spits speelde ook 70 wedstrijden voor het Nederlands elftal en was in het shirt van Oranje goed voor 35 goals. Bondscoach Bert van Marwijk liet eerder dit jaar al weten dat hij van Nistelrooy niet zou meenemen naar het EK in Polen en Oekraïne. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content