Roussel: ‘Essevee staat niet toevallig bovenaan’

© BELGA
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Op de laatste speeldag in de Europa League vecht Zulte Waregem tegen Roebin Kazan voor een plek in de volgende ronde. Cédric Roussel speelde voor beide clubs.

“Al toen ik in Waregem was, trof me de ernst waarmee men er werkte”, vertelt Cédric Roussel in Sport/Voetbalmagazine. “Die kern is goed uitgebalanceerd: met jong talent, ervaren spelers, streekspelers en voetballers die op revanche uit zijn. Ze staan daar niet bovenaan door het toeval.”

“Toen ik er voetbalde, liep het er vol scouts die overal gingen rondspeuren en met wiens rapporten het bestuur rekening hield. Altijd hadden ze een plan B voor wanneer een transfer niet zou doorgaan.”

Standard, nog een ex-werkgever van Roussel, is al uitgeschakeld voor de volgende ronde in de Europa League. Roussel begrijpt hun aanpak niet: “Wat ik niet snap, is dat je een verzwakt elftal opstelt in de Europabeker waar je in de kwalificatiewedstrijden zo hard gevochten hebt voor een plekje in de poules. Ik vind dat de Europa League meer respect verdient. Dat snapt Luzon niet. Terwijl Standard nochtans een haalbare reeks trof. Een paar maanden geleden had ik nog niet eens van Elfsborg of Esjbjerg gehoord. Met de elf basisspelers in elke match had Standard zich gegarandeerd geplaatst.”

Spitsentrainer

Tegenwoordig voetbalt de ex-topschutter van de Belgische competitie voor de eersteprovincialer Waterloo. Hij combineert dat met een job in de immobiliën.

Roussel: “Ik wilde altijd al in de immobiliën werken. Vandaag doe ik wat ik graag doe: onderhandelen met klanten, appartementen verkopen. Moest men me iets in het voetbal voorstellen, wil ik er wel over nadenken.”

“Ik ga nu spitsentrainer worden bij Waterloo en in Brussel. Het is de eerste keer dat men me iets concreet voorstelde in het voetbal. Onlangs praatte ik nog met Fred Vanderbiest: hij wil het bestuur van KV Oostende overtuigen om een spitsentrainer aan te stellen. Als dat mag, wil hij dat ik het doe.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content