Romance tussen Lille en Mouscron-Péruwelz is over

© Belga Image
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Nog voor Kerstmis zal Lille OSC zich ontdoen van de aandelen (51 procent) in Royal Mouscron-Péruwelz. De Belgische eersteklasser heeft al een andere, opnieuw Franse, overnemer op het oog.

De reden voor het terugtrekken van Lille ligt bij Marc Coucke, binnenkort wellicht hoofdaandeelhouder van de Franse club. In dat geval zou Coucke straks in het bezit zijn van twee Belgische eersteklassers: Mouscron-Péruwelz en KV Oostende. Een conflictueuze situatie.

Coucke zal Oostende echter nooit laten vallen en dus wordt RMP geslachtofferd. ‘Maar we weten niet wanneer die aandelenoverdracht bij Lille zal plaatsvinden en op welke manier’, geeft voorzitter Edward Van Daele toe. ‘Dat wordt in de komende maanden beslist. De nieuwe aandeelhouder zal sowieso voor het einde van dit seizoen gekend zijn. De contacten zijn al dermate gevorderd dat ik nog voor januari een doorbraak verwacht.’

Naast een Franse club die concrete interesse toont, wordt ook een Qatarese piste genoemd. Er valt zelfs te horen dat die constructie al beklonken is, maar dat men het nog even in het vriesvak houdt om ondertussen de Pro League en de KBVB te paaien.

In de kleedkamer van Mouscron-Péruwelz wordt alvast gespeculeerd over de toekomst van de club. Doelman Patrick De Vlamynck verwoordt de twijfel: ‘We vragen ons af voor wie we binnen enkele maanden zullen voetballen. We proberen het lachend op te nemen, sowieso hebben wij in dit dossier toch niets te zeggen. Wij hebben een contract tot het einde van het seizoen en het is in ons eigen voordeel om ons in die periode te tonen.’

Lees het volledige artikel over de overname van Mouscron-Péruwelz deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content