Roland Juhasz: ‘Vier op zes halen bij Standard en AA Gent’

© Belga

Anderlecht staat in play-off 1 voor twee moeilijke uitmatchen bij Standard en AA Gent. Na het puntenverlies tegen KV Kortrijk kan paars-wit zich eigenlijk geen nieuwe misstap veroorloven.

In de competitie won Anderlecht op het veld van Standard met 1-2. Roland Juhasz lag toen ongewild aan de basis van het Luikse openingsdoelpunt, maar maakte dat goed door de gelijkmaker tegen de netten te koppen.

“Ik bekijk het liever match per match en aangezien we twee punten verloren tegen Kortrijk moeten we die nu proberen terug te pakken op Sclessin”, blikt de Hongaarse international op rsca.be vooruit. “Als we vier op zes zouden kunnen halen tegen Standard en Gent, dan zou dat niet slecht zijn. Maar we willen natuurlijk alles winnen. We zullen er alleszins het maximum voor doen.”

“We beseffen dat het anders moet”

Juhasz blikt ook terug op de misstap tegen Kortrijk. “Niemand weet waarom we op die manier startten tegen Kortrijk.” Van onderschatting of stress was volgens hem nochtans geen sprake. “Kortrijk maakt deel uit van de top 6 en verdient die positie ook. Onderschatting is het niet en stress ook niet denk ik.”

“Maar laten we het positief bekijken: we zijn nog altijd leider en we beseffen dat het anders moet als we kampioen willen worden. ”

“Karakter tonen”

Dat het net als vorig seizoen voor paars-wit helemaal zou mislopen in de play-offs, daar houdt Juhasz geen rekening mee. “Ik heb vertrouwen wat de rest van de competitie betreft. Het is niet omdat je één slechte match speelt dat alles slecht is.”

“Iedereen is nu tegen ons, dat voel je en dat is ook normaal want iedereen wil winnen van Anderlecht. Het komt erop aan nu karakter te tonen.” (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content