Roger Lambrecht wil van Lokeren nv maken

© Belga
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

In sportief succesvolle tijden kan het interessant zijn om de toekomst van de club veilig te stellen, beseft ook Roger Lambrecht.

Al sinds 1994 is Sporting Lokeren een club die leeft bij gratie van één man: Roger Lambrecht (83). De bandenmagnaat is gezien zijn leeftijd al jaren op zoek naar een opvolger. Vijf jaar geleden was dat niet evident: Lokeren vermeed toen maar nipt degradatie en torste een schuldenlast van om en bij het half miljoen euro. Sinds de komst van trainer Peter Maes en technisch directeur Willy Reynders is de Wase club een vaste klant in play-off 1, speelt ze Europees, bouwde de infrastructuur uit en is financieel gezond.

In sportief succesvolle tijden kan het interessant zijn om de toekomst van de club veilig te stellen, beseft ook Roger Lambrecht. Goede vriend en huidig ondervoorzitter Willy Carpentier werd in 2008 genoemd als mogelijke piste. Carpentier is voldoende kapitaalkrachtig dankzij zijn internationaal vertakt bedrijf in metaalbewerking en stak nog een handje toe in de recente vernieuwing van Daknam, maar zijn eveneens gevorderde leeftijd (66) en wankele gezondheidstoestand laten weinig ruimte voor nieuwe plannen.

Ook Lambrechts zonen, Frank en Dirk, werden al genoemd als kandidaat-opvolgers, maar die optie veegde de pater familias zelf van tafel met de melding dat Dirk wel de interesse in voetbal heeft, maar niet de centen terwijl voor Frank het omgekeerde geldt.

Dus broedt Lambrecht op een nieuw plan: Sporting Lokeren omvormen tot een naamloze vennootschap, bestaande uit drie of vier hoofdaandeelhouders. De geïnteresseerden, wiens identiteit goed geheim gehouden wordt, zijn er, maar voorlopig happen ze niet toe omdat Lambrecht ook binnen de nieuwe bedrijfsstructuur de touwtjes in handen wil houden.

Roger Lambrecht wilde niet dieper ingaan op de materie. ‘Ik snap niet goed waar deze vragen plots vandaan komen’, reageerde de Lokerenpreses. ‘Ik kan alleen zeggen dat wij bezig zijn met een plan. De sportieve resultaten veranderen daar niets aan.’

In de marge werd beslist dat Romain Van Schoor, voorheen verantwoordelijke algemene zaken en wedstrijdorganisatie en aanvankelijk van plan om in juni met pensioen te gaan, voorlopig de functie van de in augustus opgestapte Marc Vanmaele overneemt als CEO van de club. In januari volgend jaar wordt die situatie geëvalueerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content