Rodriguez: ‘Ik hoop heel wat titels met Real Madrid te kunnen winnen’

© BelgaImage

Rodriguez is de derde Colombiaan die zal uitkomen voor Real Madrid, na Freddy Rincon en Edwin Congo.

“Mijn transfer naar Real Madrid, is een droom die uitkomt”, verklaarde de Colombiaanse spits James Rodriquez bij zijn voorstelling in het Estadio Santiago Bernabeu.

Real Madrid zou naar verluidt een bedrag van 80 miljoen euro overmaken aan Monaco voor Rodriguez, die topscorer was op het afgelopen WK en een contract tekende voor zes seizoenen.

“Ik ben erg blij om hier te zijn,” verklaarde Rodriguez. “Het is voor mij een droom hier te mogen zijn. Ik hoop heel wat titels met deze club te kunnen winnen.” Ongeveer 35.000 fans – veel onder hen afkomstig uit de grote Colombiaanse gemeenschap in Madrid – woonden de voorstelling bij. Rodriguez is de derde Colombiaan die zal uitkomen voor Real, na Freddy Rincon en Edwin Congo.

“Wij zijn kampioen van Europa, maar we willen nog sterker worden en ons team verbeteren,” verklaarde voorzitter Florentino Perez. “Er komt een speler die iedereen charmeert met zijn kwaliteit van voetbal. Een speler die Colombia heeft geleid op het WK en het mooiste doelpunt heeft gemaakt.

Rodriguez is Reals tweede zomeraankoop na de Duitse middenvelder Toni Kroos. De “Koninklijke” werkt ook aan de komst van de Costaricaanse doelman Kyler Navas van Levante. Middenvelders Sami Khedira en Angel di Maria zouden de club mogen verlaten om plaats te maken voor Rodriguez en Kroos. Rodriguez krijgt Bij Real het nummer tien en zal met zijn voornaam “James” op het shirt spelen. Kroos kreeg het rugnummer acht toebedeeld.

Colombiaanse president: ‘Wat zijn we fier James Rodriguez’

De Colombiaanse president Juan Manuel Santos heeft James Rodriguez bewierrookt na diens transfer naar Real Madrid. Hij noemt de voetbalvedette “een voorbeeld” voor de jongeren in zijn land. “Wat zijn we fier James Rodriguez! Bedankt om een voorbeeld voor de jongeren in Colombia te zijn. Je toont hen dat met inspanningen en toewijding heel veel mogelijk is”, tweette de president.

Partner Content