Rode Duivels zijn prioriteit voor Cavanda

© BELGAIMAGE
Thomas Bricmont

De rechterverdediger van Lazio kan ook voor Angola en Congo uitkomen.

Op zijn vijftiende verliet Luis Pedro Cavanda Luik en Standard voor Rome. Acht jaar later is hij bij Lazio een offensieve rechterverdediger, die de Duitse international Miroslav Klose tot zijn ploegmaats mag rekenen en gemakkelijk meedraait in de Serie A.

“Ik zit nog lang niet aan mijn top. Ik ga ervan uit dat ik nog beter kan”, verbreekt Cavanda in Sport/Voetbalmagazine zijn voornemen om niet met de Belgische pers te praten. “Mijn prioriteit is België. Als ik zou merken dat ik bij de Rode Duivels geen toekomst heb, dan zou het kunnen dat ik voor Angola ga spelen. Ik heb ook al met de U18 van Congo gespeeld. In die tijd speelde ik ook voor de Belgische jeugdelftallen. Lazio heeft me dan gezegd dat ik moest kiezen omdat ik te veel trainingen miste. Ik heb toen voor België gekozen.

“Toen ik vorig jaar tegen Tottenham speelde, heb ik even gepraat met Moussa Dembélé en Jan Vertonghen, die me zeiden dat een profiel als het mijne nog ontbrak bij de Rode Duivels. Dus wie weet… Marc Wilmots heeft zijn definitieve WK-selectie nog niet bekendgemaakt. Als ik er niet bij ben, is dat ook niet erg. Dan blijf ik gewoon hard werken om er de volgende keer wel bij te zijn.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content