Rode Duivels U19 gaan voor EK 2014

© IMAGEGLOBE

Niet enkel de Rode Duivels staan voor een cruciale match, ook de U19 zijn in opperste concentratie.

Niet enkel de Rode Duivels staan voor een cruciale match, ook de U19 zijn in opperste concentratie. Vanavond start hun campagne voor het EK 2014 in Hongarije. Ze spelen hun eerste kwalificatiematch tegen Noord-Ierland.

Het kwalificatiesysteem bij de U19 is anders dan bij de nationale ploeg. België zit in een groep met Noord-Ierland, IJsland en Frankrijk. De eerste twee van elke poule stoten door naar de ‘elite ronde’ met in totaal 28 teams die opnieuw in groepen van vier zullen worden onderverdeeld. Die zeven groepswinnaars gaan dan samen met gastland Hongarije strijden om de titel.

Opvolger Kompany

Dat de opvolging voor de Rode Duivels verzekerd is weten we al langer. Yannick Ferreira-Carrasco, Mathias Bossaerts, en (mogelijk) Adnan Januzaj zijn maar enkele voorbeelden.

Maar ook voor onze rots in de branding, Vincent Kompany, lijkt een perfecte opvolger klaar te staan. Jason Denayer, 18 jaar jong, en net zoals Kompany centrale verdediger bij Manchester City.

Denayer begon te voetballen bij Ganshoren en daarna heeft hij twee jaar bij Anderlecht gespeeld. Hierna verhuisde hij naar de Academy van voormalig Beveren manager Jean-Marc Guillou vanwaaruit hij bij Manchester City terechtkwam.

Zijn grote voorbeelden zijn Thiago Silva en Vincent Kompany. In de voetsporen treden van Kompany is dan ook zijn grote droom. Denayer was vroeger een spits, maar werd door zijn postuur later omgeschoold tot centrale verdediger.

Maar Denayer is zeker niet de enige youngster die nu al bij een Europese topploeg zit. Alexandro Craninx, doelman van Real Madrid, en Charly Musonda, middenvelder bij Chelsea, zijn de meest in het oog springende namen in de selectie van Gert Verheyen. (IVD)

Doelmannen

Alexandro Craninx (Real Madrid), Lucas Pirard (Standard)

Verdedigers

Timothy Castagne (Genk), Jason Denayer (Man City), Leander Dendoncker (Anderlecht), Corentin Fiore (Standard), Jessy Galvez Lopez (Charleroi), François Marquet (Standard)

Middenvelders

Sander Coopman (Club Brugge), Pieter Gerkens (Genk), Gaetan Hendrickx (Genk), Sebastien Locigno (AA Gent), Charly Musonda (Chelsea), Jari Vandeputte (AA Gent)

Aanvallers

Jinty Caenepeel (AA Gent), Tuur Dierckx (Club Brugge), Divock Origi (Lille), Siebe Schrijvers (Genk)

Speelschema van de U19:

Donderdag 10 oktober om 19u30 in Beringen (Stadionlaan 1) tegen Noord-Ierland.

Zaterdag 12 oktober om 15u00 Tessenderloo (Sportlaan 4) tegen IJsland.

Dinsdag 15 oktober om 14u00 Tongeren (Vrijheidsweg 9) tegen Frankrijk.

De toegang is gratis!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content