Reynders: ‘Lokeren mikt op derde of vierde plaats’

© Belga Image
Matthias Stockmans
Matthias Stockmans Redacteur van Sport/Voetbalmagazine en Knack Focus.

Willy Reynders, TD van Sporting Lokeren, maakt in Sport/Voetbalmagazine de balans op van de heenronde. Tevreden, maar ambitieus. Lokeren wil tijdens de winterstop geen sterkhouders laten vertrekken.

Lokeren staat bij het begin van de terugronde (zaterdag thuis tegen revelatie Westerlo) derde in het klassement, met evenveel punten (26) als vorig seizoen na de heenronde. Het stootte door in de beker en behoudt op de voorlaatste speeldag van de Europa League nog een waterkans op overwinteren.

Over een week kan die ideale wereld er al helemaal anders uitzien. In de achtste finales van de Cofidis Cup (3 december) wacht Standard, in de EL moet Lokeren zijn twee resterende wedstrijden winnen en tegelijk hopen op twee nederlagen van Trabzonspor om door te stoten naar de knock-outfase.

Een winterstop met enkel een deelname aan PO1 in het vooruitzicht is dus geen onrealistisch scenario. Kun je met dát discours ambitieuze mannen als Alexander Scholz en Hans Vanaken houden, die de mogelijkheid hebben om naar een echte titelkandidaat (respectievelijk Anderlecht en Club Brugge) over te stappen?

Reynders: ‘Lokeren is budgettair niet verplicht om te verkopen. Bovendien is het onze ambitie om dit seizoen in PO1 een rol van betekenis te spelen. We willen derde of vierde eindigen. Als we via een goed eindklassement Europees voetbal kunnen afdwingen, zijn we niet langer een goede middenmoter, maar behoren we stilaan tot de categorie goede subtoppers. Dan heb je een heel ander verhaal in de zomertransferperiode. In die zin zou ik het helemaal niet zo erg vinden om midden december enkel nog te moeten focussen op de competitie. In de winterstop kunnen we dan op stage beginnen te pieken richting play-offs.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content