Renquin: ‘Hazard is een mix van Scifo en Ceulemans’

© IMAGEGLOBE
Pierre Danvoye
Pierre Danvoye Redacteur bij Sport/Voetbalmagazine

Hij speelde een EK-finale, een halve finale op het WK, verzamelde 55 caps en kreeg een standbeeld op Standard: Michel Renquin (57) spreekt dus met gezag wanneer hij het over de Rode Duivels heeft.

Michel Renquin over…

…Marc Wilmots:

“Hij kalmeert de spelers indien nodig en zet ze geregeld weer met hun voetjes op de grond. Wilmots heeft het perfecte profiel voor een bondscoach.”

“Voorlopig slaagt Wilmots erin om zelfs de invallers tevreden te stellen. Ergens is dat ook normaal. Met 16 op 18 kúnnen de spelers gewoon niet mopperen. Ze hebben alleen maar het recht om blij te zijn dat ze opgeroepen worden. Degene die nu moeilijk begint te doen zal zowel ploegmaats en coach als supporters en media tegen zich in het harnas jagen. Misschien verandert dat als we eens verliezen. Het is pas dan dat we zullen zien hoe sterk de Rode Duivels op mentaal vlak zijn.”

…Eden Hazard:

“Hij combineert de techniek, de vista en de laatste pass van Enzo Scifo met het torinstinct van Jan Ceulemans. Hazard is zo’n speler bij wie alles aangeboren lijkt. Men heeft hem misschien wat basistechniek bijgebracht, maar al de rest heeft hij zichzelf aangeleerd. Vergelijk het met Lionel Messi: die heeft ook zichzelf gemaakt, eerder dan dat er een bepaalde trainer hem in grote mate gevormd zou hebben. Zulke spelers zijn van nature uit geweldig.”

…de vergelijking met de Rode Duivels van de jaren tachtig:

“De huidige Duivels spelen 65 tot 70 procent van de tijd op de helft van de tegenstander. We spelen dominant voetbal. Ik zie vrijwel geen enkele Europese ploeg die beter is dan onze nationale ploeg. Nu ja, Spanje en Duitsland misschien, maar daar blijft het dan ook bij. Frankrijk, Italië, Engeland en Nederland zijn heus niet beter. Dat was in mijn tijd compleet anders. Toen werd er minstens een uur lang op onze helft gespeeld en was het voor ons knokken geblazen, in de hoop dat we er dan af en toe eens konden uitkomen. Wij werden gedomineerd.”

Het hele interview met Michel Renquin lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content