Renard: ‘Waar ambitie is, is concurrentie’

© BELGA

Olivier Renard zag een deal met Standard afspringen en blijft uiteindelijk toch bij KV Mechelen. Maar Malinwa trok met Pachovski al een vervanger aan.

“Dat verandert niets voor mij”, zegt Renard in Sport/Voetbalmagazine. “Dat heb ik ook aan de club gezegd toen Pachovski al een akkoord had, maar nog niet getekend had.”

“Waar ambitie is, is concurrentie. Pachovski, Biebauw, Ma-Kalambay, die hier voorheen ook was: ik zie niet veel verschil met mij, maar ik heb wel 95 procent van de wedstrijden gespeeld, zowel onder Maes als onder Brys. Alleen door blessures stond ik niet in de ploeg.”

Afgesprongen deal

Dat de deal met Standard afsprong, had veel te maken met het vertrek van José Riga naar Qatar. Maar er speelden nog andere zaken mee…

Renard: “Ik wil daar eigenlijk niet meer over praten. Standard kent de reden en ik ook. Dat volstaat. Riga wou me echt, maar andere mensen bij Standard ook.”

“Het is niet alleen het vertrek van Riga, er waren nog een paar andere dingen waarover we niet akkoord raakten en die me deden kiezen om bij Mechelen te blijven. Misschien begrijpt men het beter als je ziet wat er allemaal verandert op Standard.”

Zoals algemeen manager Pierre François die de Rouches verlaat bijvoorbeeld.

“Ik wist niet dat hij zou vertrekken. Ik respecteer hem, hij dacht ook aan een functie na mijn carrière in de Académie. Maar toch heb ik beslist om niet te tekenen. Of ik accepteerde om tweede keeper te worden bij Standard en jongeren op te leiden of ik verkoos bij KV Mechelen te blijven.”

Play-off 1

“Ik kon ook naar Cyprus, maar ik heb een vrouw en kinderen van 2 en 4, waarom zou ik vertrekken? Ik heb veel vrienden in Mechelen, ik kom overeen met het bestuur en je moet niet vertrekken om te vertrekken. Met een nieuwe trainer krijg je bovendien ook weer extra motivatie.”

“Maar mocht een ander in doel staan, ik zou hem steunen en op training met mijn ervaring jongeren begeleiden. Ik heb nog ambitie en ik wil die bij KV Mechelen tonen. Dat is wat ik het bestuur heb gezegd. Mechelen moet groeien en play-off 1 proberen te spelen, dat is wat de supporters verdienen.” (RDG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content