Real Madrid kan uitstekende zaak doen

© AFP

De Koninklijke trekt vanavond naar Valladolid, de voorlaatste in de Primera División, op zoek naar plek twee.

De eindfase in de Spaanse Primera Division belooft ongemeen spannend te worden. Alles ligt nog open, behalve dat Betis aan het eind van het seizoen zijn koffers mag pakken richting lagere regionen. Bovenin vechten Atlético, Barça en Real onder elkaar uit wie landskampioen wordt, terwijl in de kelder van de Primera Division nog zes ploegen strijden om het behoud.

Bij winst doet Real Madrid alvast een uitstekende zaak en springt het over aartsrivaal FC Barcelona naar een tweede plaats, op slechts twee punten van stadsgenoot Atlético. Een must, zeker na het pijnlijke puntenverlies (2-2) van vorig weekend in de thuiswedstrijd tegen Valencia en met Barça-Atlético op de laatste speeldag in het achterhoofd.

Wedstrijden tussen Valladolid en Real leveren alvast een enorme dosis spektakel op. In hun laatste vijf onderlinge confrontaties, waarin de Koninklijke steeds aan het langste eind trok, vielen maar liefst 27 doelpunten te noteren. Hun laatste verlies tegen Valladolid dateert al van 15 november 2008. Toen werd het 1-0 voor de thuisploeg.

door fabrice van den abeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content