‘Real Madrid forever’ (Ronaldo)

© Reuters

De Portugese vedette Cristiano Ronaldo wil tot het einde van zijn carrière bij Real Madrid blijven.

De Portugese vedette Cristiano Ronaldo wil tot het einde van zijn carrière bij Real Madrid blijven. Dat liet hijoptekenen in de Spaanse sportkrant Marca.

“Ik kan je recht in de ogen kijken en zeggen dat ik tot het einde van mijn loopbaan voor Real wil blijven voetballen”, vertelde de 27-jarige aanvaller. “Op dit ogenblik zou ik meteen een contract voor tien jaar tekenen.”

Ronaldo traint op dit ogenblik met de nationale ploeg van Portugal voor het EK in Polen en Oekraïne. Portugal ontmoet er in de groepsfase Nederland, Duitsland en Denemarken. De spits van Real Madrid maakte dit seizoen 46 doelpunten in de Spaanse hoogste klasse, vier minder dan Lionel Messi van concurrent Barcelona.

Ronaldo wil Gouden Bal nog eens winnen

Ronaldo hoopt een eind te maken aan de heerschappij van de Argentijn als Wereldvoetballer van het jaar. Ronaldo won die prijs in 2008, maar in de jaren die daarop volgde viel Lionel Messi die eer drie keer te beurt. “Ik kan niet ontkennen dat ik er enorm naar uitkijk om die prijs nog eens te winnen. De Gouden Bal is het mooiste wat je kunt bereiken op individueel niveau.

“Momenteel verkeer ik in de vorm van mijn leven, zowel op fysiek als mentaal vlak. Op clubniveau hebben we Barcelona al van de troon gestoten, ik ben er zeker van dat de rest wel zal volgen.”

Real Madrid nam Ronaldo in 2009 voor een recordbedrag van 90 miljoen euro over van Manchester United. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content