‘Praet moet meer met voetbal bezig zijn’

© BELGA
Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Sport/Voetbalmagazine brengt een uitgebreid interview met Besnik Hasi. Daarin heeft de Anderlechtcoach het onder andere over de jongeren in de kern.

S/VM: Wat misten Dennis Praet, Youri Tielemans en Massimo Bruno dit seizoen om verder door te kunnen groeien?

“Vooral individuele begeleiding en individuele training. Daarom niet altijd op het veld, ook buiten het veld. Zoals in de fitnesszaal met de fysiektrainer aan tekortkomingen werken. Er moet meer zijn dan alleen maar de centrale training, er zijn zoveel dingen die kunnen verbeteren: tactische discipline, concentratie,…”

“Er is een heel gamma dat je die jongens kunt aanbieden. Bij sommigen is er dan ook nog de school. Alles moet optimaal op elkaar afgestemd worden. Dat is echt een heel programma dat in elkaar gestoken moet worden en er zijn mensen nodig die dat willen doen, want dat betekent dat ze hier van ’s morgens tot ’s avonds aan het werk zullen moeten zijn.”

“Dat is een cultuur van werken en ik ben ervan overtuigd dat als ik daar de tijd voor krijg ik ze in die cultuur van werken zal krijgen. Ze trainen nu al van ’s morgens tot ’s avonds en voelen zich daar beter bij.”

S/VM: Zit dat niet in henzelf?

“Toch wel, maar je moet ze het aangeven. Dennis moet meer met voetbal bezig zijn, ook als hij niet traint. Hij moet meer zijn zoals Boussoufa.”

“Youri is natuurlijk nog een heel jonge gast en zit bovendien nog op school. De week voor de wedstrijd op Standard had hij de hele week examens. Ik weet wat dat is, want ik zit thuis zelf met een tiener. Daar kan je op je tandvlees van komen te zitten.”

“Daarom moet je dan een structuur ingeven die die jongen toelaat om die week te studeren en te trainen en ook voldoende te rusten. Dat kan je allemaal plannen. En Massimo is een fantastische speler, maar hij moet zich goed voelen én hij moet wel aan twee kanten leren spelen.”

S/VM: Aanvallen én verdedigen?

“Ja, want zo is modern voetbal.”

S/VM: Zitten er in de A-kern wel voldoende goeie rolmodellen voor die jonge spelers?

“Er is Nuytinck die constant met zijn sport bezig is. Maar niet alleen hij. Als ik ze eens niet van ’s ochtends acht uur naar de club laat komen, zijn er al wel een stuk of acht die dingen komen doen voor zichzelf. N’Sakala is ook zo iemand.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content