Persoons: ‘Wij mogen mikken op de vierde plaats’

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wipte Lokeren nog over Standard, waardoor het als vijfde aan play-off 1 begint. Middenvelder Koen Persoons – die net zijn contract verlengde tot 2016 – steekt hun ambitie niet weg.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie wipte Lokeren nog over Standard, waardoor het als vijfde aan play-off 1 begint. Middenvelder Koen Persoons – die net zijn contract verlengde tot 2016 – steekt hun ambitie niet weg.

Sportief directeur Willy Reynders en trainer Peter Maes kloegen de voorbije week over een gebrek aan erkenning voor de prestaties van Lokeren. Zeker gezien de vele personeelswissels in de ploeg (wegens blessures, Africa Cup en transfers) is kwalificatie voor PO1 een huzarenstukje, vinden zij.

Koen Persoons nuanceert: “Ik denk dat die frustratie vooral op bestuurlijk vlak leeft. Mij lijkt het eerder logisch dat de mensen meer geïnteresseerd zijn in Anderlecht, Club, Genk of Standard, dan in wat Lokeren doet. Maar op basis van het hele seizoen verdienen we onze plaats in de top zes. Bovendien hebben we goeie resultaten behaald tegen de andere play-off 1-ploegen. Daarom denk ik dat we mogen mikken op de vierde plaats.”

Belangrijke pion

De middenvelder tekende vorige week een nieuwe verbintenis bij de Waaslanders en heeft nu een contract tot en met het seizoen 2015/2016. Mogelijk wordt Lokeren dus de laatste etappe in zijn carrière.

“Ik heb mijn carrière bewust opgebouwd”, vertelt Persoons in Sport/Voetbalmagazine. “Altijd een stapje hoger en dan zien of ik meekan. Het leuke is dat Lokeren ook mee evolueert. Hun ambitie loopt samen met de mijne. Mocht Lokeren tevreden zijn met een plek in de middenmoot, zou ik sneller geneigd zijn om te vertrekken.”

Hij krijgt van de technische staf veel lof toegezwaaid en wordt als een belangrijke pion in het elftal bestempeld. “Eigenlijk voel ik dat respect al sinds mijn overgang naar Lokeren”, aldus Persoons.

“Maes wilde mij absoluut meenemen omdat hij een speler naast zich nodig had die op de groep kon overbrengen waar hij naartoe wilde. Ook voor tactische besprekingen doet hij regelmatig een beroep op mij. Samen met Overmeire en Leko zijn wij de verlengstukken van de trainer in de kleedkamer. Want daar komt hij zelden, dat is iets van de spelers volgens hem.”

De niet zo veeleisende Peter Maes

Ondertussen werkt Persoons als zes jaar met de ‘veeleisende’ Peter Maes. Zelf vindt hij dat niet zo een prestatie: “Wij verstaan elkaar goed. Als je doet wat hij vraagt, wordt er niet veel naar je geschreeuwd. Soms loop je wel eens kwaad naar de kleedkamer, maar dan moet je je daar maar overheen zetten en de volgende training beter doen. Want uiteindelijk krijg je van Maes veel vrijheid buiten het veld, zolang je je maar honderd procent geeft in trainingen en wedstrijden. Zo veel is dat toch ook weer niet gevraagd?”

“De belangrijkste les is: Maes roept om je beter te maken. Zoals bij Nill De Pauw, die heel veel op zijn kap krijgt. Maar dat is puur omdat Maes veel kwaliteiten in Nill ziet en vindt dat hij die onvoldoende benut,” verduidelijkt Persoons. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content