Patrick Decuyper: ‘Ik blijf erbij dat Kalezic een toptrainer is’

© Image Globe

De CEO van Zulte Waregem deed aan het begin van het seizoen enkele gewaagde uitspraken, die hem nu als een boemerang terug in het gezicht vliegen. In Sport/Voetbalmagazine bijt de Oost-Vlaamse zakenman van zich af.

Zo was er onder andere zijn lofzang op Darije Kalezic, die hij een contract van tien jaar wilde geven. Decuyper: “Ik blijf erbij dat Darije een toptrainer is. Alleen konden we de slechte resultaten niet langer negeren. Dat was de hoofdreden voor zijn ontslag, al is het een feit dat we lang naar een basiself en juist spelsysteem zochten. En dat Kalezic’ pressievoetbal niet bij onze spelers paste.”

“Ik kon dat vooraf niet weten, want tijdens de onderhandelingen had Darije aangegeven dat hij de kern eerst wilde evalueren voor hij over een spelsysteem zou beslissen.”

“De laatste zes matchen is hij veranderd naar omschakelingsvoetbal, onze ‘huisstijl’. Dat lukte wél, maar helaas namen de refs een paar foute beslissingen en begingen sommige spelers grote flaters.”

Ook een conflict met Maâzou en Habibou, door Kalezic beiden naar de B-kern gestuurd, zouden aan de basis liggen van het ontslag van de Bosniër. Met de (terug)komst van Francky Dury krijgen beide spitsen weer hun kans. Dat is een statement.

Decuyper: “Darije sprak geen Frans en kon zijn boodschap niet op hen overbrengen. Dat heb ik wél onderschat bij zijn aanstelling. Hij kon ook niet verdragen dat Habibou en Maâzou op training niet altijd het volle pond gaven, maar spelers die iets extra’s brengen mogen van mij af en toe eens óp – niet buiten – de lijntjes lopen. Habibou is trouwens een heel brave jongen die ik zelfs als mijn poulain beschouw.”

Versterking
Met transfers tijdens de winterstop wil de CEO van Zulte Waregem voorzichtig zijn, ondanks de lokroep voor versterking vanuit de spelersgroep.

“Zij mogen dat, maar ik vind deze groep goed genoeg. Met Dury als chauffeur en met wat minder pech kan het alleen maar beter gaan. Pas als Maréval, Habibou of Maâzou toch zouden vertrekken, kijken we uit naar een verdediger en een aanvaller. Meer niet, we hebben geen dertig spelers nodig”, aldys Decuyper. (JC) Het volledige interview lees je in Sport/Voetbalmagazine van 4 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content