Patrice Evra en Marseille gaan uit elkaar nadat Evra fan in gezicht trapt

© Belga

De 36-jarige Fransman misdroeg zich vorige week tijdens de verplaatsing van zijn team bij het Portugese Vitoria Guimaraes in de Europa League.

De wegen van Patrice Evra en Olympique Marseille scheiden. Dat heeft de Franse club vrijdag bekendgemaakt. De 36-jarige Fransman misdroeg zich vorige week tijdens de verplaatsing van zijn team bij het Portugese Vitoria Guimaraes in de Europa League. De Europese voetbalbond UEFA meldde vrijdag ook dat Evra hiervoor als straf tot 30 juni 2018 niet mag aantreden in wedstrijden van een Europese competitie.

Club en speler gingen ‘in onderling overleg’ uit elkaar. Olympique Marseille legde de verdediger daags na de feiten al een schorsing met onmiddellijke ingang op. Van de UEFA krijgt Evra ook nog een boete van 10.000 euro.

Evra ging voor de aftrap van de wedstrijd in de clinch met een meegereisde supporter van Marseille. Na een woordenwisseling verkocht de Fransman hem een trap in het aangezicht. Daarop werd hij door de scheidsrechter in de catacomben uitgesloten.

Partner Content