Overmeire: ‘Ik voel me al een ancien’

© BELGA

De 26-jarige Lokerenaanvoerder Killian Overmeire speelt al van zijn tiende bij de Oost-Vlaamse club. In Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom.

S/VM: Waar is de tijd dat voorzitter Roger Lambrecht je een heel middelmatige voetballer vond en vanuit de tribune riep ‘hij kan niet sjotten’?

Killian Overmeire (oprecht verbaasd): “Dit is de eerste keer dat iemand me zoiets vertelt. Ach, ik kan het me wel voorstellen. Onze voorzitter is supporter nummer één en vooral een heel emotioneel persoon. Zijn meest favoriete speler was ik nooit, maar ik merk toch een omslag: nu krijg ik zelfs regelmatig eens een compliment. Er is appreciatie, anders zou ik ook geen nieuw contract hebben gekregen tot 2015.”

S/VM: Waarom bleef je altijd bij Lokeren, waar je al aangesloten bent sinds je tiende?

“Tja, omdat ik een echte clubspeler ben en er tot nu toe geen topploegen concreet kwamen aankloppen. Nochtans voel ik me stilaan wel klaar voor een stap hoger. Het begint te kriebelen. Mijn huidige constante niveau stemt me tevreden. Er bestaat toch een zekere nieuwsgierigheid naar iets anders.”

“Ik ken een paar jongens die in Nederland bij de subtoppers spelen. Die spreken altijd over een andere beleving, meer comfort en publiek, een mooiere accommodatie. Ik ben daar wel eens benieuwd naar. Maar ik denk niet dat Anderlecht bij mij zal uitkomen als ze een opvolger zoeken voor Lucas Biglia. Toch ben ik ervan overtuigd dat ik nog veel vooruitgang kan boeken. Soms vraag ik me af waar mijn limieten liggen als voetballer. Dat hoop ik de komende jaren te kunnen ontdekken.

“Voorlopig blijf ik gecharmeerd door het project van Lokeren. Er werden geen loze beloften gedaan, je voelt de creatie van iets moois. Nu wordt opnieuw het grote deel van de kern samengehouden, om nog sterker voor de dag te komen. De contractverlenging van Benji De Ceulaertot 2015 was een stevig signaal als uiting van de ambities. Lokeren is geen koop- en verkoopclub meer, de twijfels zijn weg, er is opnieuw sportieve stabiliteit. (lacht) Ik voel me een ancien tussen al die jonge gasten.” (FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content