‘Ook oud-voetbalsters van Ajax werden slachtoffer van Overmars’

© GETTY

Ook voetbalsters van Ajax zijn in het verleden geconfronteerd met grensoverschrijdend gedrag van oud-directeur Marc Overmars, zeggen drie oud-speelsters tegen de Nederlandse krant Het Parool. Overmars betastte een speelster in de fysioruimte op de massagetafel in aanwezigheid van nog een speelster, zeggen twee toenmalige speelsters. ‘Hij deed het af als grap, maar zo werd het niet beleefd’, aldus een van hen in de krant.

Overmars betrad volgens de twee vaker de fysioruimte, die geldt als een ‘veilige’ ruimte waar ook de trainer niet ongevraagd binnen komt, omdat vrouwen soms zonder shirt of broek op de massagetafel liggen. Een andere oud-speelster zegt: ‘Ik wist van een paar speelsters dat ze ervaringen hadden die niet in de haak waren’. De drie willen anoniem blijven.

Op de vraag of Ajax aanwijzingen heeft dat ook spelers van Ajax Vrouwen te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag door Marc Overmars, zegt een woordvoerder dat de club niet ingaat ‘op vragen over individuele (groepen) vrouwen die te maken hebben gehad met grensoverschrijdend gedrag’. Ajax verwijst naar het persbericht uit februari over Overmars’ vertrek, waarin staat de directeur voetbalzaken opstapte vanwege ‘het gedurende een langere periode versturen van grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s ligt ten grondslag aan zijn besluit om te stoppen’.

Marc Overmars vond kort na zijn vertrek bij Ajax onderdak bij Antwerp. Daar werd de voormalige Nederlandse international eind maart gepresenteerd als nieuwe technisch directeur. De Great Old stelde toen ‘een club te zijn die mensen een tweede kans wil geven’ en dat Overmars was verteld ‘wat de normen en waarden van Antwerp zijn’.

Partner Content